BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Mas: Nemoguće da dođe do prekida dijaloga sa Moskvom

Mas: Nemoguće da dođe do prekida dijaloga sa Moskvom
18.10.2020. god.


Šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio je da je sukobe u Libiji, Siriji, Ukrajini, Belorusiji, Nagorno-Karabahu i Venecueli moguće rešiti samo zajednički sa Rusijom, istakavši da upravo stoga nipošto ne može doći do „prekida“ dijaloga sa
Moskvom.


„Sedimo za istim stolom sa Rusijom u Savetu bezbednosti UN, tokom berlinske konferencije o Libiji, kao i po pitanju Ukrajine. Svi ti forumi su posvećeni pronalaženju rešenja u ciljevima okončanja ratova“, rekao je nemački ministar.

On je istakao da je stoga nemoguće da dođe do prekida dijaloga sa Moskvom.


„Previše ljudi u svetu se uzda u to da će se međunarodna zajednica u dijalogu sa Rusijom pobrinuti da se stavi tačka na te sukobe“, istakao je Mas. 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Igorь Zarembo/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina pozdravlja sporazum Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o produženju Sporazuma o smanjenjeu strateškog ofanzivnog naoružanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Žao Lidžian na pres konferenciji.


Rusija računa da iskoristi pet godina na koliko će biti produžen Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju za pokretanje intenzivnog dijaloga sa SAD o budućoj kontroli naoružanja, izjavio je zamenik...

"Sankcije su nam zapravo pomogle da stanemo na noge. Želimo saradnju sa svetom, ali ne želimo da zavisimo od njega."


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da obavi  pregovore sa SAD o zaključenju ugovora o produženju Sporazuma o smanjenju ofanzivnog naoružanja.

Među spoljnopolitičkim prioritetima nove američke administracije je i Zapadni Balkan, rečeno je u telefonskou razgovoru predsednika SAD Džozefa Bajdena i nemačke kancelarke Angele Merkel.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je doneta odluka da svi punoletni građani Srbije u maju dobiju 30 evra i po 30 evra u novembru.


Ostale novosti iz rubrike »