Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

DF: Sudeći po stanju u kome se nalazi Milo Đukanović, narednih dana mogu se očekivati nove zabrane i represija

DF: Sudeći po stanju u kome se nalazi Milo Đukanović, narednih dana mogu se očekivati nove zabrane i represija
11.02.2020. god.


Odluka režimskog „Savjeta Agencije za elektronske medije“ da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa „TV Hepi“ i „TV Pink M“ iz Srbije, nije neočekivana, poručuju iz DF-a, jer ona, kako kažu, oslikava dramatično tešku situaciju u kojoj se nalazi crnogorska vlast, suočena sa stotinama hiljada ljudi koji na litijama brane svetinje SPC, prenosi IN4S.


Zato, poručuju oni, Đukanović u očaju pribjegava već poznatim metodama obračuna sa svima za koga procijeni da ga može ugroziti.

„Paranoja je uobičajeno stanje svakog diktatora, kao što je i posezanje za represijom i zabranama signal da se diktaturi bliži kraj. DPS se raspada, članstvo im masovno okreće leđa, šef se nalazi u stanju ludila i straha i sve to proizvodi nervozne i ekstremne reakcije koje, ipak, ne mogu spriječiti ono što je neminovno, jer Crna Gora decenijama čeka da se oslobodi tiranije“, navodi se u saopštenju.

„Naime, poznato je da su mediji iz Srbije, kojima sada prijeti zabrana, bili udarne igle Mila Đukanovića i njegove politike, a da su služile za najbrutalniji obračun sa DF. Neki od ovih medija bili su čak i dio montaže lažnog državnog udara. Dakle, godinama su informativni programi tih medija, koje je kontrolisala lakirana bubašvaba Beba Popović, bili najžešća propaganda DPS. Naravno, i zbog toga što DPS u Crnoj Gori nije mogao pronaći tako jako medijsko oružje, posebno zbog činjenice što RTCG i još neke režimske medije ne prati gotovo niko u našoj zemlji. Međutim, kako je evidentno da se ovoj vlasti bliži kraj, leđa su im okrenuli mnogi dojučerašnji saveznici, posebno oni koji ne žele da budu dio projekta otimanja svetinja od SPC“, kazali su iz Demokratskog fronta.

Sudeći po stanju u kome se nalazi Milo Đukanović, narednih dana, mogu se očekivati nove zabrane i represija, ali to više nikoga u CG ne plaši, jer svi znaju – Gotov je!", navodi se u saopštenju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas prikazu dela sposobnosti Rečne flotile na beogradskom Ušću, koji su izveli pripadnici Drugog rečnog odreda, po temi „Plovna borbena grupa u napadu...


Za lozničkog protu Jovana M. Boškovića (1855‒1939) danas verujemo  retko ko zna. Rodio se u naselju Orijoj Luci, u Danilov-gradskoj opštini. Bogoslovsko-učiteljsku školu završio je na Cetinju. Iako je...

DECENIJA IZVEŠTAVANJA O ODRŽIVOM RAZVOJU – NAPREDAK I ODGOVORNOST


Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...

 Američki predsednik Donald Tramp potpisao je novi propis kojim se delimično ukida akt iz 1996 godine.  


 Najveći svetski auto konglomerat Volkswagen uložiće u fabrike u Kini preko dve milijarde eura.   


Ostale novosti iz rubrike »