Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi

Vašington spreman da „veoma blagovremeno“ odgovori na „moguću rusku agresiju“ u Evropi
20.09.2019. god.


Pentagon ima plan za probijanje PVO sistema odbrane u Kalinjingradu, rekao je novinarima komandant vazduhoplovnih snaga SAD u Evropi i Africi, Džefri Li Harigan, prenosi "Brekking difens".

Prema njegovim rečima, Vašington je spreman da "veoma blagovremeno" odgovori na moguću "rusku agresiju" u Evropi.

"Mi radimo na ovoj shemi. Sve vreme razmišljamo o tim planovima i ako ikada bude potrebno, mi ćemo biti spremni da ih sprovedemo", navo je Harigan.

Harigian nije otkrio detalje plana Pentagona. Kako se navodi, u tom slučaju će se izvršiti sveobuhvatna ofanziva, uključujući napad iz vazduha, kopna, mora, kosmosa, napadi u sajber-prostoru i elektronsko ratovanje.

Zapadni političari i visoki vojni zvaničnici stalno razgovaraju o „ruskoj pretnji“. Istovremeno, Moskva je više puta naglašavala da Rusija nikada nikoga neće napasti.


Prema ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu, NATO je dobro svestan nepostojanja takvih planova u Moskvi, ali da oni samo koriste izgovor da postave još više tehnike i vojske u blizini ruskih granica.


  • Izvor
  • foto: Gugl mapa/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da će Srbija, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića.


Nova crnogorska Vlada od 3. decembra mora početi sa izvlačenjem krvavih noževa iz leđa Srbije, objavio je danas na Tviter nalogu jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik DNP-a...


Basista rok grupe „Riblja čorba“ Miroslav Miša Aleksić preminuo je u 67. godini. Poznati muzičar izgubio je bitku sa koronavirusom. Miša Aleksić je bio na lečenju u Kliničko bolničkom...

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na nedavnu izjavu nemačke ministarke odbrane o razgovorima s Rusijom „s pozicija sile“, ukazujući da se Nemačka nalazi u „zavisnoj poziciji“....


Mandatar Zdravko Krivokapić saopštio je da žali zbog jučerašnjih odluka vlasti Crne Gore i Srbije o međusobnom protjerivanju ambasadora, ocjenjujući da to nije u duhu evropskog puta i dobre...


Ostale novosti iz rubrike »