Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

SAD: Najverovatnije ćemo uvesti sankcije Rusiji zbog izgradnje „Severnog toka 2“

SAD: Najverovatnije ćemo uvesti sankcije Rusiji zbog izgradnje „Severnog toka 2“
02.09.2019. god.


SAD će najverovatnije uvesti dodatne sankcije protiv Rusije, i to zbog izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je američki ministar energetike Rik Peri u Varšavi.


„Pretpostavljam da hoćemo, najverovatnije“, odgovorio je Peri, kada su ga novinari pitali da li će Vašington uvoditi dodatne sankcije protiv Moskve zbog ovog gasovoda.

Prema njegovim rečima, to pitanje se razmatra na izuzetno visokom nivou u Vašingtonu.

Ranije je saopšteno da SAD nameravaju da sa Ukrajinom i Poljskom potpišu sporazum o saradnji usmeren na jačanje regionalne bezbednosti isporuka gasa.

Kako se navodi, sporazumom će biti regulisana i reforma ukrajinskog gasnog tržišta, infrastruktura uvoza gasa iz Poljske, skladištenje i izvoz američkog tečnog prirodnog gasa, kao i gasnih udruženja u Poljskoj i Ukrajini.


  • Izvor
  • foto: © Nord Stream 2/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Zaoštravanje situacije u sirijskoj provinciji Idlib vodi ka porastu mogućnosti konflikta sa Turskom, rekao je državni sekretar SAD Majk Pompeo novinarima. On je naveo da američka administracija razgovara sa...

Najavljene nove američke sankcije protiv Rusije su zamka za samu administraciju u Vašingtonu, dok američke demokrate, sa druge strane, pokušavaju tim najavama da prikriju svoj sopstveni raskol, smatraju ruski...


"Crkva sebe stavlja iznad države što je pogrešno, neprihvatljivo i nedopustivo u civilizovanom svijetu", rekao je premijer Crne Gore Duško Marković na sastanku sa delegacijom EP.


Njegovo blaženstvo Mitropolit kijevski i sve Ukrajine g. Onufrije, predstojatelj Ukrajinske pravoslavne crkve, sa četvoricom svojih episkopa posjetiće Crnu Goru i u subotu, 29. februara, učestvovati u proslavi praznika...


Ostale novosti iz rubrike »