booking.com
Početna stranica > Novosti

Kijev: Ako EU ublaže pritisak sankcijama na Moskvu nećemo ispoštovati sporazume iz Minska

Kijev: Ako EU ublaže pritisak sankcijama na Moskvu nećemo ispoštovati sporazume iz Minska
13.05.2019. god.


Kijev će odbiti da ispoštuje sporazume iz Minska ako evropske zemlje ublaže pritisak sankcijama na Moskvu, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin.

"Ako sada, nakon što je Rusija počela da izdaje pasoše (stanovnicima DNR-a i LNR-a), počnete da preduzmate korake u korist Rusije, onda je čitava logika onoga što smo do sada uradili potpuno uništena", naglasio je ukrajinski političar u komentaru za "Evropsku pravdu".

Kako se navodi, sličnu izjavu Klimkin je dao i u Briselu na sastanku sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica Evropske Unije. Prema njegovim rečima, slabljenje režima sankcija EU prema Rusiji "ubiće Minsk".

Krajem aprila, predsednik Vladimir Putin je potpisao ukaz o pojednostavljenoj proceduri za dobijanje ruskih pasoša za stanovnike Donjecke i Luganske Narodne Republike. Prema njegovim rečima, pitanje je čisto humanitarne prirode, te da Moskva nema želju da stvara probleme za Kijev, ali da je situacija sa građanskim pravima u Donbasu prešla sve granice.

Ova odluka naišla je na oštro protivljenje Kijeva. Klimkin je posebno obećao da će odgovoriti na to "iznenađenjem", te je apelovao na ministre spoljnih poslova zemalja G7, pozivajući ih na nove sankcije protiv Rusije. Međutim, Evropska Unija je odbila da preduzme nove restriktivne mere protiv Moskve.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Press-služba prezidenta Ukrainы/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin predložio je da Saudijska Arabija treba da kupi ruske PVO sisteme kako bi zaštitila svoje naftne objekte od napada bespilotnim letelicama, ukazujući i na Iran i...


Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Gran pri turniru u Japanu na turniru G4 kategorije.


Predsedavajući OEBS-a Miroslav Lajčak izjavio je da BiH mora da zadrži princip da jedan narod ne može biti preglasan i izbačen iz igre, jer bi to bilo opasno za...


"U vežbama učestvuju raketne i radio-tehničke jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i pripadnici RV i PVO Vojske Srbije. Koriste se PVO sistemi S-400, Pancir-S i radarske stanic


Ostale novosti iz rubrike »