booking.com
Početna stranica > Novosti

Kijev: Ako EU ublaže pritisak sankcijama na Moskvu nećemo ispoštovati sporazume iz Minska

Kijev: Ako EU ublaže pritisak sankcijama na Moskvu nećemo ispoštovati sporazume iz Minska
13.05.2019. god.


Kijev će odbiti da ispoštuje sporazume iz Minska ako evropske zemlje ublaže pritisak sankcijama na Moskvu, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin.

"Ako sada, nakon što je Rusija počela da izdaje pasoše (stanovnicima DNR-a i LNR-a), počnete da preduzmate korake u korist Rusije, onda je čitava logika onoga što smo do sada uradili potpuno uništena", naglasio je ukrajinski političar u komentaru za "Evropsku pravdu".

Kako se navodi, sličnu izjavu Klimkin je dao i u Briselu na sastanku sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica Evropske Unije. Prema njegovim rečima, slabljenje režima sankcija EU prema Rusiji "ubiće Minsk".

Krajem aprila, predsednik Vladimir Putin je potpisao ukaz o pojednostavljenoj proceduri za dobijanje ruskih pasoša za stanovnike Donjecke i Luganske Narodne Republike. Prema njegovim rečima, pitanje je čisto humanitarne prirode, te da Moskva nema želju da stvara probleme za Kijev, ali da je situacija sa građanskim pravima u Donbasu prešla sve granice.

Ova odluka naišla je na oštro protivljenje Kijeva. Klimkin je posebno obećao da će odgovoriti na to "iznenađenjem", te je apelovao na ministre spoljnih poslova zemalja G7, pozivajući ih na nove sankcije protiv Rusije. Međutim, Evropska Unija je odbila da preduzme nove restriktivne mere protiv Moskve.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Press-služba prezidenta Ukrainы/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Narodna poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević danas je u Parlamentu osudila izjavu Jove Bakića u intervjuu listu "Vreme".    "Očekujem da nadležni državni organi hitno reaguju povodom poziva Ba


Ubrzo nakon ulaska u Persijski zaliv, američki ratni brod oborio je iransku bespilotnu letelicu koja se približila na manje od kilometar, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. Amfibi

Face App je Ruski proizvod - što samo po sebi ne bi bilo čudno da nije proizvod višegodišnjeg istraživanja veštačke inteligencije, delimično finansiranog od strane Ruske Vlade.   Takođe, politika


Revolucionarna garda Irana zaplenila je "strani brod", saopštivši da je "krijumčario" milion litara goriva, navodi se u saopštenju. Zaplena dolazi usred sukoba Teherana sa Londonom zbog ranije zaplenjenog tankera. ...Ostale novosti iz rubrike »