booking.com
Početna stranica > Novosti

Ukrajinske snage granatirale Gorlovku

Ukrajinske snage granatirale Gorlovku
16.02.2019. god.


U Gorlovki, kao rezultat noćnog granatiranja od strane ukrajinskih snaga, oštećene su četiri kuće i dalekovod, izjavio je vršilac dužnosti šefa gradske uprave Ivan Prihodko.

"Noćno granatiranje Besarabke i Konarmejskaja oštetilo je četiri kuće, a elektro vod je prekunt", saopštio je Prihodko.

Prema Prikhodku, granatiranje je izvršeno iz minobacača. On je takođe podsetio da se napadi na Gorlovku nisu zaustavili već šesti dan.

Kako je izneo predstavnik DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre, snage bezbednosti su 15. februara postavile mine u selu Gagarin i dejstvovale po Jasinovatai, a usled napada oštećen je gasovod, dve kuće i automobil.

Posmatrači Specijalne posmatračke misije OEBS-a, sa svoje strane, primetili su da se poslednjih dana povećao broj granatiranja u Donbasu.

Gorlovka, koju kontroliše Donjačka Narodna Republika, nalazi se na kontakt liniji, četrdeset kilometara severno od Donjecka, i redovno je podvrgnuta granatiranju. U gradu živi oko 250 hiljada ljudi. U gradu se nalazi inženjerska fabrika i Stirolska hemijska fabrika, koja je prestala sa radom početkom neprijateljstava na Donbasu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto:© RIA Novosti / Igorь Maslov P/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američki predsednik Donald Tramp demantovao je tvrdnje lista „Njujork tajms“ da su Sjedinjene Američke Države pojačale sajber napade na Rusiju.


Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je loše i preti mu veliki rizik od srčanog i moždanog udara, rekao je njegov advokat Branko Lukić na statusnoj konferenciji pred Mehanizmom u...

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je za poboljšanje odnosa Rusije i SAD-a neophodno boriti se protiv rusofobije i razvijati poslovne kontakte.


U Nacionalnom parku „Sutjeska“ na Tjentištu obeležena je 76. godišnjica od Bitke na Sutjesci, u kojoj je poginulo više od 7.000 boraca Narodnooslobodilačkog pokreta.  

Sjedinjene Američke Države su ponovo produžile isključenje Iraka iz sankcija na isporuku energenata iz Irana, saopštio je predstavnik Stejt departmenta.


Snage Baltičke flote nadgledaju radio-elektronsku situaciju u oblasti NATO vežbi, navodi se iz Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije. "Da bi se odmah reagovalo na moguće hitne slučajeve i...


Ostale novosti iz rubrike »