booking.com
Početna stranica > Novosti

Ukrajinske snage granatirale Gorlovku

Ukrajinske snage granatirale Gorlovku
16.02.2019. god.


U Gorlovki, kao rezultat noćnog granatiranja od strane ukrajinskih snaga, oštećene su četiri kuće i dalekovod, izjavio je vršilac dužnosti šefa gradske uprave Ivan Prihodko.

"Noćno granatiranje Besarabke i Konarmejskaja oštetilo je četiri kuće, a elektro vod je prekunt", saopštio je Prihodko.

Prema Prikhodku, granatiranje je izvršeno iz minobacača. On je takođe podsetio da se napadi na Gorlovku nisu zaustavili već šesti dan.

Kako je izneo predstavnik DNR-a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre, snage bezbednosti su 15. februara postavile mine u selu Gagarin i dejstvovale po Jasinovatai, a usled napada oštećen je gasovod, dve kuće i automobil.

Posmatrači Specijalne posmatračke misije OEBS-a, sa svoje strane, primetili su da se poslednjih dana povećao broj granatiranja u Donbasu.

Gorlovka, koju kontroliše Donjačka Narodna Republika, nalazi se na kontakt liniji, četrdeset kilometara severno od Donjecka, i redovno je podvrgnuta granatiranju. U gradu živi oko 250 hiljada ljudi. U gradu se nalazi inženjerska fabrika i Stirolska hemijska fabrika, koja je prestala sa radom početkom neprijateljstava na Donbasu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  • Izvor
  • foto:© RIA Novosti / Igorь Maslov P/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U Hrvatskoj usvojena dopuna zakona o grobljima kojom se dozvoljava rušenje spomenika ako “promovišu agresiju na Hrvatsku ili velikosrpstvo”


Kosmička letelica Sojuz MS-14 sa robotom Fjodorom nije mogla da pristane na Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS) u predviđeno vreme, preneo je dopisnik RIA Novosti iz Centra za kontrolu misije. Brod se...

Dobrivoje Arsić (70) hrvatski državljanin, inače srbski povratnik, koji je 20. avgusta u Viškovu povređen i vređan po nacionalnoj osnovi ispričao je sve pojedinosti napada.


Jedna od najvećih Balkanskih muzičkih zvezda Lepa Brena, u petak uveče je održala spektakularni koncert u Vranju.

"Pre tačno 80 godina potpisan je zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.", saopštio je ambasador SAD...


Izjava ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka povodom predstojeće 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata 1. septembra 1939. godine


Ostale novosti iz rubrike »