booking.com
Početna stranica > Novosti

Rusija razvija atomsku energiju u skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje

Rusija razvija atomsku energiju u skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje
14.05.2018. god.


Ruski predsednik Vladimir Putin uverio je šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju Jukija Amana na sastanku u Sočiju da Rusija u potpunosti poštuje svoje obaveze i da razvija atomsku energiju u strogom skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje.


„Znate da je Rusija jedna od ključnih učesnika procesa razvoja atomske energetike. Mi u potpunosti realizujemo sve svoje obaveze i sve što Rusija radi u sferi razvoja atomske energetike strogo se uklapa u sva ograničenja, povezana sa neširenjem oružja za masovno uništenje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da mu je zadovoljstvo što može da naglasi da i Međunarodna agencije za atomsku energiju radi u strogom skladu sa svojom Poveljom i da je svojom objektivnošću i svojim profesionalizmom zaslužila duboko poštovanje u svetu.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je izjavio da su Putin i Akman na sastanku razgovarali o iranskom nuklearnom sporazumu.

„Predsednik je potvrdio spremnost Rusije da nastavi da poštuje Zajednički sveobuhvatni akcioni plan, nezavisno od toga što su SAD izjavile da izlaze iz tog sporazuma“, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju Mihail Uljanov na kraju sastanka Putina i Amana.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

      Kredit na 24 rate. Kredit na 32 rate. Keš kredit.    Polovan auto, star deceniju, pošao u školu. Letovanje na


Svih pet srednjoškolaca iz Srbije, koji su uz podršku kompanije NIS učestvovali na 50. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, održanoj od 7-15. jula ove godine u Tel Avivu, osvojili su...

Vlada Ukrajine produžila je do 31. decembra 2020. zabranu uvoza robe iz Rusije u zemlju, navodi se u saopštenju internet stranici Vlade Ukrajine. Odgovarajuća odluka usvojena je petog jula.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije komentarisalo je poziv Evropske unije da održi Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Juče je šef evropske diplomatije Federika Mogerini

Ruski parlamentarci komentarisali su izjavu bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i obranu Ukrajine Aleksandra Turčinova o sposobnosti uništenja Krimskog mosta. Prema rečima Turčinova, ukrajinske krstareće rakete "Neptun" navod...


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je trajao skoro tri puta duže nego što je predviđeno, da gotovo ni sa kim...


Ostale novosti iz rubrike »