booking.com
Početna stranica > Novosti

Rusija razvija atomsku energiju u skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje

Rusija razvija atomsku energiju u skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje
14.05.2018. god.


Ruski predsednik Vladimir Putin uverio je šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju Jukija Amana na sastanku u Sočiju da Rusija u potpunosti poštuje svoje obaveze i da razvija atomsku energiju u strogom skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje.


„Znate da je Rusija jedna od ključnih učesnika procesa razvoja atomske energetike. Mi u potpunosti realizujemo sve svoje obaveze i sve što Rusija radi u sferi razvoja atomske energetike strogo se uklapa u sva ograničenja, povezana sa neširenjem oružja za masovno uništenje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da mu je zadovoljstvo što može da naglasi da i Međunarodna agencije za atomsku energiju radi u strogom skladu sa svojom Poveljom i da je svojom objektivnošću i svojim profesionalizmom zaslužila duboko poštovanje u svetu.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je izjavio da su Putin i Akman na sastanku razgovarali o iranskom nuklearnom sporazumu.

„Predsednik je potvrdio spremnost Rusije da nastavi da poštuje Zajednički sveobuhvatni akcioni plan, nezavisno od toga što su SAD izjavile da izlaze iz tog sporazuma“, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju Mihail Uljanov na kraju sastanka Putina i Amana.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Srbija i Rusija pregovaraju o obnovi flote srbskog nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbija“ kupovinom ruskih civilnih aviona „Suhoj Superdžet 100“, a Beograd bi takođe mogao biti zainteresovan za "MS 21",...


Rusija i Srbija planiraju da potpišu opšti sporazum za nekoliko meseci, koji predviđa izgradnju Centra za nuklearnu nauku, tehnologiju i inovacije (CNSTI) u Srbiji, rekao je Sergej Prihodko, prvi...

Rusija je spremna da postane partner Srbije u nuklearnoj energiji ako Beograd odluči da ubuduće ukloni trenutna ograničenja razvoja ove sfere, rekao je novinarima Sergej Prihodko, savetnik ruskog premijera. ...


Rusija ceni stav Srbije o sankcijama koje su EU i Sjedinjene Američke Države uvele protiv Moskve, izjavio je premijer Dmitrij Medvedev u intervjuu za "Večernje novosti" uoči posete Beogradu. ...

Piše: Boško Antić, kontraadmiral u penziji U drugoj polovini septembra 1944. godine, u toku borbenih dejstava u Rumuniji i Bugarskoj, komanda Dunavske flotile preduzela je više mera radi neprekidnog sadejstva...Ostale novosti iz rubrike »