eposao.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Potrebni radnici: Prosječna plata je 5.300 evra, a dva zanimanja imaju prednost!

Potrebni radnici: Prosječna plata je 5.300 evra, a dva zanimanja imaju prednost!
08.10.2016. god.
Sa najmanje dvije godine radnog iskustva i znanjem njemačkog ili francuskog jezika, građani mogu da konkurišu za bilo koji posao u Švajcarskoj.

 Ipak, u konkurenciji sa građanima EU najveće šanse za zaposlenje imaće oni čije je zanimanje deficitarno – ljekari i informatičari. Prosječna neto mjesečna plata po stanovniku u Švajcarskoj iznosi oko 5.300 evra.


Koji su poslovi traženi i kolike su plate

 
Nezaposleni van Evropske unije imaju mnogo manje šanse da nađu posao u Švajcarskoj u odnosu na građane Evropske unije, pošto posao mogu dobiti samo visokokvalifikovani radnici, i to samo u slučaju da poslodavac dokaže da nije mogao da nađe radnika među građanima Švajcarske, odnosno Evropske unije. Kvalifikacije i iskustva stečena u Srbiji trebalo bi da prođu proces ekvivalencije sa švajcarskim nivoom znanja.

Potrebna znanja i diplome
 
Ovdje možete da podnesete zahteve za ekvivalenciju diploma univerziteta, diploma univerziteta za tehnološke nauke, za nastavnike.
 
Većina stanovništva živi u njemačkom govornom području Švajcarske. Oko 70 odsto stanovništva govori njemački. Poznavanje jezika predstavlja neophodan uslov da biste se dobro uklopili u švajcarsko društvo.


  • Izvor
  • Presrs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost