Python
Početna stranica > Novosti

Marin le Pen: Vreme je da se EU uništi iznutra

Marin le Pen: Vreme je da se EU uništi iznutra
17.12.2017. god.


Lider francuske partije Nacionalni front Marin Le Pen smatra da EU „gubi dah“ i da je vreme da se „uništi iznutra“.

„EU gubi dah. Nadam se da ćemo EU zbaciti iznutra. Moramo se ponašati kao osvajači“, rekla je Le Penova, dodavši da je EU katastrofalna institucija zbog koje evropski kontinent ide ka svojoj pogibiji.

„Evropski narodi treba da se oslobode okova EU“, naglasila je Le Penova na sastanku sa novinarima nakon konferencije u Pragu.

Prema rečima organizatora konferencije, lidera češkog populističkog pokreta „Sloboda i neposredna demokratija“ Tomija Okamure, budućnost Evrope je moguća uz političku i ekonomsku decentralizaciju, dok EU pokušava da pretvori kontinent u „jedinstvenu totalitarnu državu“.

„Mi smo zainteresovani za tesnu saradnju suverenih evropskih država na bazi uzajamne koristi i odbijamo diktat sadašnje nadnacionalne strukture koja parazitira na ujedinjenju evropskih država“, izjavio je Okamura.

Lideri desničarskih stranaka iz Francuske, Holandije i drugih zemalja sastali su se u Pragu kako bi razgovarali o idejama za evropsku budućnost i interkontinentalnoj saradnji udaljenoj od Evropske unije.  • Izvor
  • foto: euronews.com/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost