booking.com
Početna stranica > Novosti

Brodovi ukrajinske mornarice se približavaju Krimskom mostu

Brodovi ukrajinske mornarice se približavaju Krimskom mostu
23.09.2018. god.


Dva broda ukrajinske ratne mornarice - kontrolni brod „Donbas“ i tegljač „Korec“ ušli su u Kerčko-jenikalski kanal za prolazak u Azovsko more ispod Krimskog mosta, izjavio je za RIA Novosti izvor u vladi Krima.


„Donbas“ i „Korec“ su juče prošli duž obale Krima, uključujući i ekskluzivnu ekonomsku zonu Rusije, objavila je pogranična uprava FSB za Krim. „Ukrajinski vojni portal“ je, pozivajući se na sopstvene izvore, saopštio da su oba broda izašla iz Odese i da se kreću ka Berdjansku (Azovsko more). U nedelju ujutro oba broda su se nalazila u Crnom moru u blizini Kerčkog moreuza.

„U 13.50 (12.50 po srednjoevropskom vremenu) brodovi su ušli u kanal u pratnji brodova, za oko sat i po će biti u oblasti Krimskog mosta“, rekao je izvor.

On je dodao da su ranije oba broda zatražila dozvolu za prolazak kroz Kerčko-jenikalski kanal u sistemu kretanja brodova Kerčkog moreuza „Rosmorporta“. Osim toga, brodovima trebaju usluge sprovodnika broda.

​Brodove ukrajinske mornarice pratili su brodovi obalske straže Pogranične službe FSB Rusije „u skladu sa normama međunarodnog pomorskog prava i u interesu osiguranja bezbednosti Ruske Federacije“, saopštila je granična uprava regiona.

Ranije je Kijev objavio svoju nameru da ojača vojno prisustvo u Azovskom moru.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


  • Izvor
  • © Foto : press-služba Pogranupravleniя FSB Rossii po RK/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR ukrajinske snage su za protekla 24 sata 24 puta napale teritoriju DNR. Pod vatrom ukrajinskih snaga našlo se 14 naseljenih mesta Republike.


Na poziv Srbskog nacionalnog savjeta, u Podgorici je održan sastanak na kome su, osim domaćina, kojeg je predstavljala delegacija na čelu sa predsjednikom dr Momčilom Vuksanovićem, učestvovali i lideri...


  Sud u Hagu svojski se trudi da ne dopusti da general Ratko Mladić ima pravično i pravedno suđenje. Sada je Sudija Vilijam Sekule, čije je izuzeće iz svog žalbenog...

U okviru Manifestacije "Dani slobode", koja se održava u Beogradu od 19. oktobra do 1. novembra, juče je održan Memorijalni defile "Korakom pobede do slobode" od Igumanove palate do...


Rusija osuđuje nove američke akcije kojima se pokušava uceniti Rusija da napravi ustupke u oblasti strateške stabilnosti, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Riabkov za RIA Novosti...


Ostale novosti iz rubrike »