Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Šojgu i Asad razmotrili unapređenje vojne saradnje i buduće zajedničke korake

Šojgu i Asad razmotrili unapređenje vojne saradnje i buduće zajedničke korake
25.03.2020. god.


Sirijski predsednik Bašar al Asad primio je ministra odbrane Rusije, Sergeja Šojgua i prateću delegaciju.

Dve strane razgovarale su o rusko-turskim sporazumima postignutim 5. marta i stalnim kršenjima prekida vatre od strane terorističkih organizacija, fokusirajući se na mehanizme implementacije tih sporazuma koji uključuju zadržavanje terorista šest kilometara dalje od međunarodnog autoputa Alepo-Latakia (M4), kako bi bio ponovo otvoren.

Predsednik Asad i ministar Šojgu takođe su razgovarali o situaciji u sirijskom području al Džazira i stalnoj krađi sirijske nafte i resursa od strane Sjedinjenih Američkih Država, kao i o koracima koje je sirijska država poduzela za obnavljanje bezbednosti i stabilnosti širom zemlje i naporima ruskog rukovodstva na regionalnom i međunarodnom nivou da se ukinu sankcije i izolacija, nametnuti sirijskom narodu.

Dve strane su saglasne oko zajedničkih politika i koraka koje treba preduzeti u narednoj fazi.Tokom razgovora je razmotrena i saradnja ministarstava odbrane i oružanih snaga dve zemlje, pri čemu su dve strane izrazile opredeljenost za nastavak unapređenja te saradnje.

Sastanku su prisustvovali zamenik glavnog komandanta vojske i oružanih snaga, ministar odbrane general Ali Abdulah Ajub i predsedavajući Biroa za nacionalnu bezbednost general Ali Mamlouk.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © SANA/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nakon što je Španija postala zemlja sa najviše zaraženih od koronavirusa u Evropi, premijer Pedro Sančez je poslao snažnu poruku Briselu, upozoravajući da će Evropska unija propasti ako pogrešno...


Poziv da se na čitavoj planeti obustave sva ratna dejstva zbog pandemije koronavirusa podržalo je 70 država sveta, izjavio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Hua Čuning se zahvalila ruskim medijima na objektivnom i profesionalnom izveštavanju o pandemiji virusa korona i naporima kineske vlade da prevaziđe krizu.


Bez obzira na pandemiju Kovid-19, NATO je spreman da odgovori na pretnje svih potencijalnih protivnika, uključujući Rusiju, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. Prema njegovim rečima, trupe NATO bloka...

Kuba je osudila američku "zločinačku blokadu" zemlje nakon što se embargo isprečio pred isporukom testova za Kovid-19 i respiratora koje je donirao 


SAD su spremne da pomognu Turskoj protiv Sirije, ako se „otarasi“ sistema S-400 koje je kupila od Rusije, saopštila je stalni predstavnik SAD-a pri NATO-u Kej Bejli Hatčison.


Ostale novosti iz rubrike »