booking.com
Početna stranica > Novosti

Sastanak Putina i Vučića u Moskvi do kraja godine o najvažnijim pitanjima, a posebno o Kosovu i Metohiji

Sastanak Putina i Vučića u Moskvi do kraja godine o najvažnijim pitanjima, a posebno o Kosovu i Metohiji
07.10.2019. god.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vladimirom Putinom susret u Moskvi pre kraja godine. Vučić je Putinu čestitao rođendan.


Srbski i ruski predsednik su se dogovorili da se pre kraja godine sastanu u Moskvi i razmene stavove o najvažnijim pitanjima, a posebno o Kosovu i Metohiji.

Putin je Vučiću rekao da prati to što radi i da dobro razume da se Srbija nalazi u složenoj situaciji, kao i to da je spreman da pomogne, saopštila je pres-služba srbskog predsednika.

Vučić je zahvalio na pažnji koju Putin posvećuje razvoju srbsko-ruskih odnosa, zbog čega u Srbiji uživa iskreno poštovanje i veliko poverenje. On je, takođe, izrazio zahvalnost za reči podrške očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koje mu je preneo ministar Sergej Lavrov, na nedavnom sastanku u Njujorku.

Čestitajući rođendan, Vučić je Putinu poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i snagu da u budućnosti uspešno zastupa interese Rusije i bratskog ruskog naroda.

„Prijateljski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Dogovorili smo susret u Moskvi pre kraja godine i čestitao sam mu 67. rođendan“, napisao je Vučić i na svom profilu na Instagramu.

Poslednji put, predsednici su se sastali početkom ove godine, u januaru, kada je Putin posetio Srbiju.


  • Izvor
  • Foto: press-služba administracii prezidenta RF/kremlin.ru/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Izaslanik Severne Koreje u Ženevi je upozorio da je denuklearizacija zemlje nemoguća ako SAD zadrže svoju „neprijateljsku politiku“, prisiljavajući Pjongjang da traži „novi put“ od obustavljenih bilateralnih razgovor

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smatra da početak dijaloga sa predsednikom Vladimirom Putinom već daje pozitivne rezultate.


Politika Japana o rešavanju teritorijalnog problema i zaključivanju mirovnog sporazuma sa Rusijom neće se menjati, potvrdio je japanski premijer Šinzo Abe u svom programskom govoru na otvaranju sednice parlamenta...

  Poruke koje je u otvorenom pismu komandantu američkih mornaričkih snaga za Evropu Džejmsu Fogou poslao Eliot Engel, predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa, jasna su poruka...


Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif upozorio je da će zemlja odustati od Ugovora o neširenju nuklearnog naoružanja 1968. godine ako države EU podnesu žalbu protiv Irana o...


Ostale novosti iz rubrike »