booking.com
Početna stranica > Novosti

Tilerson: Pozivamo Rusiju da smanji eskalaciju nasilja u Siriji

Tilerson: Pozivamo Rusiju da smanji eskalaciju nasilja u Siriji
14.02.2018. god.


SAD pozivaju Rusiju da ubedi sirijske vlasti da prestanu da se bore protiv opozicije, izjavio je državni sekretar SAD Reks Tilerson.

„Pozivamo Rusiju i druge da smanje eskalaciju nasilja i da tokom uništavanja terorističke grupe DAEŠ ne doprinose nasilju. Tražili smo od Rusije da ubedi režim da zaustavi kampanju protiv opozicije“, rekao je Tilerson.

Tilerson je istakao da je Rusija „pristala na stvaranje zona za prekid vatre i zona stabilizacije“. Međutim, „ona mora to da obezbedi stvaranjem uslova za mirno definisanje budućnosti Sirije“.

„Smatram da je važno podsetiti da su predsednici (SAD i Rusije) Donald Tramp i Vladimir Putin u zajedničkoj izjavi u novembru prošle godine na marginama samita ASEAN u Vijetnamu, podržali ženevski proces kao način napretka u Siriji. Nastavljamo da radimo sa Rusijom i drugim partnerima u regionu kako bismo podržali taj proces“, dodao je Tilerson.

On smatra da „Kongres sirijskog nacionalnog dijaloga u Sočiju u izvesnom smislu nije opravdao neka očekivanja njegovih organizatora, ali s druge strane, u izjavi koja je usvojena jasno se navodi da je Ženeva mesto na kojem treba da se rešavaju pitanja“.

„Na taj način, smatra da svi ozbiljni učesnici - Rusija, SAD i koalicija - podržavaju ženevski proces“, dodao je Tilerson.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zahvaljujući razgovorima poslednjih dana, uključujući sastanak predsednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Rdžepa Tajipa Erdogana u Sočiju, sprečen je rat u Idlibu, smatra šef iranske diplomatije Muhamed Džavad...


Sastanak predsednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, ohrabruje u pogledu rešavanja sukoba u Siriji, izjavio je načelnik Obaveštajne uprave Ministarstva odbrane SAD, general-pukovnik Robert Ešli. ...

Predstavnik britanskog medijskog regulatora Ofkom izjavio je za RIA Novosti da je od petka dobio dve žalbe na televiziju RT u vezi sa intervjuom sa državljanima Rus


Evropska Unija želi da preuzme odbranu spoljnih granica pojedinih zemalja kako bi omogućila ulazak migranata, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.

Obraćajući se na makedonskom jeziku, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk pozvao je građane BJR Makedonije da izađu na referendum o novom imenu države.


Stalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama, Niki Hejli, optužila je Rusiju da je pomagala obaveštajnim službama Severne Koreje u ubistvu Kim Džong Nama, brata severnokorejskog lidera Kim...


Ostale novosti iz rubrike »