eposao.info - vrh
Početna stranica > Novosti

Asocijacija malinara Srbije: Dogovoren dalji otkup malina i cena od 125 dinara

Asocijacija malinara Srbije: Dogovoren dalji otkup malina i cena od 125 dinara
25.06.2018. god.
Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da je na sastanku predstavnika tog udruženja sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem dogovoreno da se odmah nastavi otkup maline i da otkupljivači vrate cenu sa 50 i 80 dinara po kilogramu na 125 dinara.

 Sastanak u Beogradu je juče hitno dogovoren posle najave proizvođača malina da će započeti proteste vožnjom automobilima širom Srbije zbog zaustavljenog otkupa tog voća na jugu Srbije i niskih otkupnih cena koje su sa 125 dinara pre mesec dana smanjene na 50 i 80 dinara po kilogramu.

 
- Dovogovorili smo da se hladnjače na jugu Srbije isprazne i malina prebaci u hladnjače u Šapcu i Somboru kako bi se oslobodili kapaciteti i nastavio otkup - rekao je Radović agenciji Beta posle sastanka na kojem je bio i ministar tgovine Rasim Ljajić.
 
Treći zahtev Asocijacije malinara je, prema njegovim rečima, "da otkupljivači poštuju ugovor o otkupu i da, kada ga potpišu ne mogu jednostrano prekinuti otkup".
 
On je rekao da su malinari od predstavnka Vlade tražili i da se ne dozvoli prevelik uvoz maline u Srbiju.
 
Radović je rekao da je traženo i da se ispita "ko je smišljeno zaustavio otkup malina" sa obrazloženjem da su hladnjače pune.
 
- Oko 75 odsto kapaciteta hladnjača je prazno i to nije razlog za obustavljenje otkupa - rekao je Radović.
 
Novi sastanak na kome će se razgovarati o realizaciji zahteva malinara zakazan je u Ministarstvu poljoprivrede za četvrtak, 21. juna.


  • Izvor
  • pink.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

 Naime, pre nekoliko dana kineski proizvođač guma "Šangdong Linglong" najavio da će u Zrenjaninu izgraditi fabriku vrednu 994 miliona dolara, a Srbija je "u trci" za ovu investiciju uspela...


 Trend rasta obima avio-saobraćaja i svih parametara poslovanja konstantan je, pokazuje Izveštaj o poslovanju aerodroma za prvih šest meseci ove godine.   - Povećanje broja putnika iznosi 7 odsto, povećanje broja...

Postoji uobičajena zabluda da je poverenje nešto što se gradi postepeno – da je jedina osoba kojoj možete da otkrijete nešto lično o sebi vaš najbliži prijatelj ili član...


Da li vam se dešava da krenete da radite, potpuno riješeni da što prije završite, ali vam odjednom nešto iskrsne? Neko vas je pozvao, zamolio za pomoć, nešto vam...


Ostale novosti iz rubrike »