eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gasprom“ započeo rad na projektu gasovoda „Snaga Sibira 2“

„Gasprom“ započeo rad na projektu gasovoda „Snaga Sibira 2“
19.05.2020. god.

"Gasprom" je započeo rad na projektu gasovoda "Snaga Sibira 2", rekao je Aleksej Miler, predsednik upravnog odbora kompanije.

Gasovod kapaciteta do 50 milijardi kubnih metara gasa mogao bi postati osnova za izvoz gasa kroz Mongoliju do Kine. Takođe se planira isporuka u Evropu.

"U ime predsednika Rusije, `Gasprom` je započeo radove na projektovanju i pregledu gasovoda `Snaga Sibira 2`", rekao je Miler.

Cilj projekta je da se poveđe infrastruktura za prenos gasa sa zapada i istoka Rusije, kao i gasifikacija u istočnom Sibiru, dodao je on.

Gasovod "Snaga Sibira" pokrenut je 2. decembra 2019. godine. Trasa gasovoda prolazi kroz teritorije Irkutske regije, Jakutije i Amurske regije, a u Kini prolazi kroz severoistočne provincije.

 

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © TASS / Valeriй Šarifulin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Više od polovine svetske radne snage (skoro dve milijarde ljudi) je pod rizikom da ostane bez posla ili da pređe na posao sa skraćenim radnim vremenom zbog ekonomskog pada...


  Narodna banka Kine otkrila je planove da će njena digitalna valuta biti spremna na vreme, odnosno za vreme Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Saopštenje dolazi jer je pandemija koronavirusa...

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel izjavio je da postoji mogućnost da Kongres SAD uvede nove sankcije protiv „Severnog toka 2“.


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima


Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.


Ostale novosti iz rubrike »