eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“

„Gasprom“ ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“
01.04.2020. god.


„Gasprom“ je ponovo počeo da snabdeva Kinu gasom preko gasovoda „Snaga Sibira“ nakon planiranih radova na gasovodu, saopštila je ova kompanija.


„Dana 31. marta završeni su planirani radovi na održavanju gasovoda ‘Snaga Sibira’. Nastavljeno je sa isporukama gasa kineskim potrošačima i one se odvijaju normalno“, navodi se u saopštenju.

Radovi na održavanju gasovoda počeli su u 16. marta i dogovoreni su sa kineskom kompanijom CNPC. Strane su se dogovorile da redovno održavaju opremu i sisteme gasovoda dva puta godišnje: u proleće i jesen.

„Gasprom“ i CNPC su u maju 2014. godine potpisali ugovor o isporukama gasa u Kinu preko „istočne rute“. Ugovor je zaključen na 30 godina i predviđa godišnju isporuku od 38 milijardi kubnih metara ruskog gasa u Kinu.

Isporuke ruskog gasa u Kinu preko gasovoda „Snaga Sibira“ započele su početkom decembra 2019. godine. Kompanija „Gasprom“ planira da 2020. godine Kini isporuči do pet milijardi kubnih metara gasa, 2021. godine do 10 milijardi, a 2022. godine do 15 milijardi. Kompanija namerava da do 2025. godine ostvari projekcijski kapacitet od 38 milijardi kubnih metara.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.


Kompanija „Gasprom“ je obustavio tranzit gasa kroz poljski deo gasovoda „Jamal-Evropa“. Prema podacima

Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 4.425.459.256 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2019. godinu koja je iznosila 17.700.065.000 dinara.


Vlada Rusije je do 1. oktobra 2020. uvela privremenu zabranu uvoza benzina, dizel-goriva i kerozina, kao i nekih drugih vrsta goriva, navodi se u saopštenju vlade.

Najveća ruska avio-kompanija „Aeroflot“ saopštila je da će od juna postepeno početi sa obnavljanjem letova. „Nakon smanjenog obima letova u aprilu i maju, u junu ćemo početi sa postepenim obnavljanjem...


Od danas počinje isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezo


Ostale novosti iz rubrike »