Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Američki senatori zapretili njemačkoj luci zbog podrške „Severnom toku 2“

Američki senatori zapretili njemačkoj luci zbog podrške „Severnom toku 2“
06.08.2020. god.


Članovi američkog Senata zatražili su da administracija luke nemačkog grada Sasnic prestane sa podrškom izgradnji gasovoda "Severni toka 2", prenosi list Handelsblat.

"Ako nastavite da pružate robu, usluge i podršku projektu `Severni tok 2`, ometaćete dalji finansijski opstanak vašeg preduzeća", citira se deo pisma tri američka senatora na čelu sa Tedom Kruzom.

Uprava luke nije komentarisala ove informacije.


Zauzvrat, portparol za energetiku frakcije "Alternativa za Njemačku" Stefan Kotre je u intervjuu za RIA Novosti nazvao akcije SAD-a "ekonomskim ratom protiv suverene energetske politike, posebno gasne politike Nemačke i Evrope".


Pozvao je Berlin da odmah i direktno odgovori na pretnje senatora.


"Inicijatori pisma trebaju biti sankcionisani, zabraniti im ulazak u EU, a posebno u Nemačku. Evropske zemlje treba da pokažu jedinstvo. To će pokazati da li je EU sposobna. Takve stvari ne bi trebale biti prihvaćene", rekao je Kotre.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Nord Stream 2 / Agiteco/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Emanuel Makron, razgovarali su o situaciji u Nagorno-Karabahu i Belorusiji, saopštila je pres-služba Kremlja.


Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je Srbska pravoslavna crkva "uadrna pesnica politike posrbljavanja Crne Gore i potčinjavanja te zemlje ruskim nacionalnim interesima".


Krvavo rasplamsavanje sukoba između Azerbejdžana i Jermenije zbog teritorijalnog spora rizikuje da preraste u veliki regionalni rat. Kako su se dve bivše sovjetske republike zaplele u sukob ukorenjen u...


Neprijateljski borbeni helikopter koji je pogođen u Lele Tepeu pao je na teritoriju Irana, saopštilo je Ministarstvpo odbrane Nagorno Karabaha. Jedinice odbrambene armije oborile su 1. oktobra u južnom delu...


Ostale novosti iz rubrike »