BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 1000, dok zemlja čeka paket pomoći od 2,2 biliona dolara

RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 1000, dok zemlja čeka paket pomoći od 2,2 biliona dolara
26.03.2020. god.


Broj smrtnih slučajeva u SAD-u od Covid-19 premašio je 1000, što je zabrinjavajuća činjenica u tekućoj zdravstvenoj krizi, dok Vašington žuri da pruži ekonomsku pomoć poljuljanoj ekonomiji zemlje.

Sjedinjene Američke Države imale su hiljadu smrtnih alučajeva u sredu veče, saopštio je Univerzitet "Džons Hopkins". Potvrđeni slučajevi zaraze su takođe nastavili rasti, dostižući više od 69.000 do četvrtka. SAD su prvi slučaj virusa prijavile krajem februara.Saopštenje se poklopilo sa jednoglasnim glasanjem u Senatu za odobravanje pomoći u iznosu od 2,2 biliona dolara, namenjene podršci ekonomiji zemlje. Paket uključuje 150 milijardi dolara za bolnice i medicinske centre koji se spremaju za priliv pacijenata.


Suprotstavljanje zdravstvenoj krizi izazvalo je burne političke rasprave, pri čemu su demokrate optužili predsednika Donalda Trampa da mu je predugo trebalo da reaguje na pandemiju. S druge strane, Bela kuća je optužila Kongres za opstrukcije u naporima kako bi se Amerikancima pružila ekonomska i medicinska pomoć koja im je potrebna.


Države i gradovi širom zemlje uveli su mnoga ograničenja, kao i obavezan boravak u kućama, u pokušaju da se spreči širenje virusa.


Širom sveta zabeleženo je više od 470.000, sa više od 21.000 smrtnih slučajeva.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Carlo Allegri / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Od suda u Kaliforniji zatraženo je da prisili "Gugl" da ukloni "Telegram" iz svoje prodavnice "Plej stor", zbog tvrdnji da se aplikacija koristi za podsticanje nasilja. Pravni izazov odražava...

Odnosi Moskve i Teherana neće zavisiti od "hirova" Sjedinjenih Američkih Država koje pokušavaju da naruše partnerstvo dve zemlje uvođenjem nelegalnih sankcija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Ako Sjedinjene Američke Države ukinu sankcije Iranu, Teheran će se vratiti primeni nuklearnog sporazuma (JCPOA) i dodatnom protokolu sa Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju (IAEA)

Rusija se nada da će se Sjedinjene Američke Države vratiti Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu, što je uslov da Iran izvrši obaveze, rekao je ministar...


Moskva i Teheran zainteresovani su za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma između Irana i drugih učesnika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Danas je jedna od najvažnijih tema zadatak spasavanj...


Ostale novosti iz rubrike »