Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 1000, dok zemlja čeka paket pomoći od 2,2 biliona dolara

RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 1000, dok zemlja čeka paket pomoći od 2,2 biliona dolara
26.03.2020. god.


Broj smrtnih slučajeva u SAD-u od Covid-19 premašio je 1000, što je zabrinjavajuća činjenica u tekućoj zdravstvenoj krizi, dok Vašington žuri da pruži ekonomsku pomoć poljuljanoj ekonomiji zemlje.

Sjedinjene Američke Države imale su hiljadu smrtnih alučajeva u sredu veče, saopštio je Univerzitet "Džons Hopkins". Potvrđeni slučajevi zaraze su takođe nastavili rasti, dostižući više od 69.000 do četvrtka. SAD su prvi slučaj virusa prijavile krajem februara.Saopštenje se poklopilo sa jednoglasnim glasanjem u Senatu za odobravanje pomoći u iznosu od 2,2 biliona dolara, namenjene podršci ekonomiji zemlje. Paket uključuje 150 milijardi dolara za bolnice i medicinske centre koji se spremaju za priliv pacijenata.


Suprotstavljanje zdravstvenoj krizi izazvalo je burne političke rasprave, pri čemu su demokrate optužili predsednika Donalda Trampa da mu je predugo trebalo da reaguje na pandemiju. S druge strane, Bela kuća je optužila Kongres za opstrukcije u naporima kako bi se Amerikancima pružila ekonomska i medicinska pomoć koja im je potrebna.


Države i gradovi širom zemlje uveli su mnoga ograničenja, kao i obavezan boravak u kućama, u pokušaju da se spreči širenje virusa.


Širom sveta zabeleženo je više od 470.000, sa više od 21.000 smrtnih slučajeva.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Carlo Allegri / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u SAD približava se broju 150.000, prema najnovijim podacima Univerziteta "Džons Hopkins". Najmanje 2.513 ljudi je već umrlo od ove bolesti širom zemlje. 


Posle objavljivanja članka o godišnjici NATO agresije 1999. godine, društvena mreža Fejsbuk je

 Narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević odlučila je da se i lično angažuje na izradi zaštitnih maski.    Ova poslanica, koja je i advokat po profesiji, naučila je da šije...


Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja...


14 procenata od ukupno potvrđenih slučajeva su zdravstveni radnici


Ostale novosti iz rubrike »