BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Izbor novog sastava Državne dume najvažniji događaj u životu našeg društva i zemlje“: Putin pozvao građane da glasaju

„Izbor novog sastava Državne dume najvažniji događaj u životu našeg društva i zemlje“: Putin pozvao građane da glasaju
16.09.2021. god.

Izbori za Državnu dumu su najvažniji događaj, svi su zainteresovani da u parlament dođu autoritativni i aktivni ljudi koji su u stanju da ispune svoja obećanja, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju građanima uoči parlamentarnih izbora.


"Dragi prijatelji! Narednih dana, 17., 18. i 19. septembra biće održani izbori za poslanike Državne dume. Izbor novog sastava nesumnjivo je najvažniji događaj u životu našeg društva i zemlje."

Prema rečima šefa države, mnogo će zavisiti od konstruktivne interakcije zakonodavne i izvršne vlasti u budućnosti. Putin je posebno naglasio da je ažurirani Ustav Državnoj dumi dao značajna ovlašćenja, odnosno odobravanje kandidature premijera, njegovih zamenika i saveznih ministara, prenose RIA Novosti."Savremeni svet je složen. Vidimo koliko se brzo, ponekad nepredvidivo, menja. To, naravno, stvara nove izazove, ali nam otvara i najšire mogućnosti", dodao je predsednik.

Potrebna odgovornost

Putin je pozvao građane da donesu uravnotežen izbor.

"Računam na vašu odgovornu, uravnoteženu, patriotsku građansku poziciju, na vašu želju da izaberete poslanike koji će raditi za dobro i u ime naše voljene Otadžbine - u interesu našeg naroda i svakog građanina Rusije", dodao je on.
 
Osim toga, predsednik je podsetio da je ove godine u nekoliko regiona - Moskvi, Sevastopolju, Nižnjem Novgorodu, Kursku, Jaroslavlju, Murmansku i Rostovu - dostupno elektronsko glasanje. Putin je uverio da savremene tehnologije garantuju sigurnost i pouzdanost ove metode.

"Najviši smisao izbora je izražavanje volje naroda kao glavnog izvora moći i ostvarivanje ustavnog prava građana da određuju dalji razvoj Rusije koju svi želimo da vidimo suverenu i prosperitetnu", naglasio je predsednik.

On je napomenuo da u budućnosti treba još mnogo toga da se uradi, a da sprovođenje svih planova zavisi od rada Državne dume.

Glavna uloga
 
Rad u Državnoj dumi je veoma težak, isključuje populizam i besposličare, a takođe zahteva i najveći profesionalizam, rekao je Putin.

"Ona igra glavnu ulogu u zakonodavnom procesu, u usvajanju zakona koji imaju najveću pravnu snagu, osiguravaju zaštitu ljudskih prava i interesa. I savezni budžet, osnovni finansijski dokument zemlje, koji usvajaju i parlamentarci, stvara osnovu za ispunjavanje društvenih obaveza države, za sprovođenje programa podrške porodicama sa decom, planove za razvoj regiona, uređenje gradova i naselja u našoj velikoj zemlji“, nastavio je predsednik.
 
Istovremeno, naglasio je da je potrebno da Parlament bude jak i autoritativan, te da poslanici novog saziva deluju u interesu zemlje i njenog naroda, "da bismo mogli da se oslonimo na njih kao patriote Rusije, koji su spremni da odlučno i dosljedno osiguravaju nacionalne interese u svim sferama“, rekao je ruski lider.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Najviši ukrajinski diplomata u Berlinu zahteva da Nemačka plati za ono što on opisuje kao krađu neprocenjivog nasleđa iz zemlje od strane nacista tokom Drugog svetskog rata, kao i...


Fregata "Admiral Gorškov" uspešno je izvela novo probno lansiranje hipersonične rakete "Cirkon", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „Gađanje je

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da Zapad razume na čijoj će strani biti Belorusija u slučaju rata negde na granici sa Rusijom. „Oni savršeno razumeju, ako pokrenu rat ...


Kontroverzni gasovod "Severni tok 2" još uvek nije sertifikovan i u funkciji zbog pritiska Vašingtona koji pokušava da istera Rusiju sa tržišta gasa EU, izjavio je u predsednik Srbije. ...

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je zemlje da se pripreme za novu varijantu koronavirusa "omikron", pozivajući ih da pojačaju vakcinaciju za ugrožene grupe. SZO


Rusija će pružiti pomoć Belorusiji u slučaju kršenja teritorijalnog integriteta zemlje od strane NATO-a, ako Minsk zatraži pomoć, izjavio je


Ostale novosti iz rubrike »