BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Zajedničko bojevo gađanje sa pripadnika RV i PVO sa bugarskom armijom

Zajedničko bojevo gađanje sa pripadnika RV i PVO sa bugarskom armijom
11.09.2021. god.
Na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i pripadnici bugarske armije realizuju zajednička bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

Završnom segmentu gađanja prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i načelnik odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov, na čiji poziv delegacija Vojske Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Republici Bugarskoj.
 
Na gađanju učestvuju pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade, koji su po ciljevima u vazduhu dejstvovali raketama iz sistema „kub“ i „neva“, odnosno aviona „mig 29“ i pogodili sve mete predviđene za uništenje.


Izražavajući zadovoljstvo uspešnom realizacijom bojevih gađanja, general Mojsilović je istakao da su pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koji iz godinu u godinu postižu sve bolje rezultate na „Šabli“, pokazali da su odlično obučeni i osposobljeni za realizaciju namenskih zadataka, što je potvrda kvaliteta obuke u našim jedinicama i pravilno određenih prioriteta za ulaganje u ovaj vid Vojske Srbije prethodnih godina.
 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je izrazio zahvalnost admiralu Eftimovu, Bugarskoj armiji i Ministarstvu odbrane Republike Bugarske na srdačnom gostoprimstvu i mogućnosti da jedinice Vojske Srbije koriste kapacitete poligona „Šabla“ za realizaciju bojevih gađanja ciljeva u vazduhu, što je od velikog značaja za sposobnosti našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Tokom posete Bugarskoj, general Mojsilović je sa admiralom Eftimovim razgovarao o dosadašnjoj vojno-vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od obostranog interesa. Zajednički je ocenjeno da je ta saradnja sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, posebno u oblasti obuke i vežbi, kao i da ona doprinosi razvoju poverenja i unapređenju dobrosusedskih odnosa.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Uskoro će biti otvoreno predstavništvo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u Beogradu, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.


Pogoršanje diplomatskog sukoba u Evropi jedno je od ključnih pitanja o kojima će se razgovarati tokom razgovora između ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Džoa Bajdena, navodi...

Rusija je prvi put rasporedila raketni sistem "Bastion" na ostrvu Matua u Tihom okeanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Bastion" je mobilni odbrambeni sistem koji može da gađa brodove. ...


Evropa se možda vraća u situaciju vojne konfrontacije, a NATO potpuno odbija da sasluša sve ruske predloge za deeskalaciju tenzija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svesna značaja pružanja podrške u nastavku borbe protiv pandemije izazvane korona virusom, kao i brige o zdravlju zajednice, kompanija NIS donirala je pijaću vodu „Jazak“ zdravstvenim ustanovama širom Srbije....


Bilateralna saradnja Moskve i Beograda je višestruka, dinamično se razvija u različitim oblastima, uključujući i vojnu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na radnom sastanku sa ministrom unutrašnjih...


Ostale novosti iz rubrike »