BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Rusija poslala hranu i maske na Kubu usled nestašica koje su izazvale masovne proteste

RT: Rusija poslala hranu i maske na Kubu usled nestašica koje su izazvale masovne proteste
25.07.2021. god.

Ministarstvo odbrane Rusije poslalo je dva aviona napunjena pomoći svom dugogodišnjem partneru Kubi, koja se bori protiv pandemije koronavirusa zajedno sa nestašicom hrane i lekova.
Dva velika teretna aviona An-124, napunjena sa hranom, zaštitnom opremom i više od milion maski, poletela su iz vazduhoplovne baze Čkalovski, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa svojim kubanskim kolegom Migelom Diaz-Kanelom nekoliko puta poslednjih meseci. Lideri su se složili da ojačaju saradnju u borbi protiv koronavirusa.

Kuba, država od 11,3 miliona stanovnika koja živi pod američkim ekonomskim sankcijama, ima najveću stopu zaraze po stanovniku u Latinskoj Americi. Ministarstvo zdravlja u zemlji registrovalo je u petak 7.784 novih slučajeva.


Ukupno je 2.203 ljudi umrlo od virusa na Kubi od početka pandemije.


Ovog meseca nestašica hrane i lekova izazvala je najveće proteste koje je Kuba videla u poslednjih nekoliko decenija, a demonstranti su osudili vladino postupanje u vezi sa krizom zbog koronavirusa i trenutnim političkim sistemom. Takođe, s druge strane održani su i provladini mitinzi.

Izvor: RT


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Russia’s Defense Ministry / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U petak 29. oktobra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena adova izložba radova umetnika Dragana Boškovića pod nazivom Autohtoni svet    Izložba je sastavljena od crteža,...


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem, da Srbiju i Kinu...


Predsednik Moldavije Maja Sandu rekla je na pres konferenciji da je zatražila pomoć od Rumunije, Poljske, Nemačke i Azerbejdžana za prevazilaženje gasne krize. „Kao predsed

Rusija poštuje sve ugovorne obaveze o gasu, postoje određeni uslovi za povećanje isporuka, izjavio je za RIA Novosti zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin. Početkom oktobra a


Vašington traži da Kijev barem kazni američkog ultradesničara. Kju kluks klan se preselio u Kijev, hoće li američki nacista biti vraćen u domovinu?


Ostale novosti iz rubrike »