BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Poznati dobitnici novinarske nagrade 'Slađana Veljković'

Poznati dobitnici novinarske nagrade 'Slađana Veljković'
02.07.2021. god.

Priznanje za najbolju reportažu pripalo je novinaru Zoranu Šaponjiću iz dnevnog lista Kurir za reportažu: „RADOJE ŽIVI SAM KAO KURJAK NA NIČIJOJ ZEMLJI: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“.

Nagradu u kategoriji novinarski podvig dobila je Daliborka Alihodžić, novinarka Večernjih novosti, za reportažu „POČINJE NOVI ŽIVOT: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“.

Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“. Odluku o nagradma doneo je žiri koji su činili Ljubica Zdravković Džonov, Ljiljana Stojanović i predsedniku žirija Momčilo Popović.

- Po prvi put ove godine grad Vranje je partner u ovoj priči i pomaže organizaciju dodele nagrade te im se ovim putem zahvaljujemo na podršci, kao i prenoćištu „Park Gate“ koje će ugostiti naše dobitnike. Zadovoljstvo nam je što Centar iza sebe ima partnere u vidu privrednika koji daju svoj doprinos i nagrađuju pobednike konkursa. Prošle godine, naši prijatelji iz kompanije Alfa Plam pomogli su da dodelimo novčana priznanja dok je ove godine generalni sponzor „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Nagrada podrazumeva i dizajniranu i ručno izrađenu statuu iza čijeg idejnog rešenja i izrade stoji Negovan Jovanović – kaže Jelena Stojković, predsednica CMTDO.

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost poziva sve medijske radnike da prisustvuju svečanosti dodele priznanja „Slađana Veljković“, 8. jula u 13 sati u pozorištu „Bora Stanković“ kada će biti uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

(CMTDO)
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Posle toga kako je Rusija prva u svetu registrovala vakcinu "Sputnjik V", nju su iskritikovali na međunarodnoj areni, pre svega iza odsustva ubedljivih podataka. To je bilo povezano sa...


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je danas, nakon sednice Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, da se od subote, 23. oktobra, od 22 časa, uvode obavezne...

Jedan od najznačajnijih vojno-političkih rukovodilaca bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslevije, admiral flote Jugoslovenske ratne mornarice u penziji Branko Mamula, preminuo je u 101.godini života.


Severnoatlantska alijansa jača svoju vojnu infrastrukturu u neposrednoj blizini granica Savezne države Rusije i Belorusije, vojno-politička situacija je teška, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Nijedna treća zemlja ne može staviti veto na želju Ukrajine da se pridruži NATO-u, rekao je šef Pentagona. Njegova izjava usledila je nakon što je Moskva


Pjongjang je testirao novi raketni sistem podmornica, objavili su severnokorejski državni mediji. Lansiranje je bilo prvo takve vrste od 2019. godine i dolazi usred razgovora između SAD-a, Južne Koreje...


Ostale novosti iz rubrike »