BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Američki ambasador: Maligni uticaj često kuca Srbiji na vrata

Američki ambasador: Maligni uticaj često kuca Srbiji na vrata
27.04.2021. god.

 
Nerešen status odnosa sa Prištinom ostaje najveća prepreka evropskim integracijama Srbije, izjavio je američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri.

On je kazao da je politika SAD da "normalizacija odnosa Srbije i Kosova treba da počiva na međusobnom priznavanju - konstantna, bez obzira na smenu administracije".


- SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine koji predvodi EU i idu u korak sa njom - rekao je Godfri.

On je istakao da SAD Srbiju vide kao istinskog partnera u različitim oblastima, od borbe protiv organizovanog kriminala do saradnje na polju bezbednosti kroz vojnu obuku, privredne veze. Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države Srbiji žele prosperitet i slobodu i da živi u miru sa sobom i susedima, prenose Novosti.

Dodao je da "maligni uticaj" često kuca Srbiji na vrata, a alternativa u odnosu na Uniju su stalne podele koje i Evropu i Balkan čine slabijim i siromašnijim i manje stabilnim.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: rs.usembassy.gov// vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ambasador Ruske Federacije u BiH, Igor Kalabuhov, rekao je da ne planira sarađivati s visokom predstavnikom Kristijanom Šmitom.


 Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski preminuo je iznenada u 71. godini, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu inostranih poslova.


Uništena Republika Srbska Krajina, razorena Republika Srbska, razorena SR Jugoslavija, oteto Kosovo...

  Košarkašice Srbije pobedile su Kinu u utakmici četvrtine finala Olimpijskih igara i plasirale se u polufinale najvećeg svetskog takmičenja. Srbija je danas bila bolja od Kine rezultatom 77-70.


Deset zemalja u Africi i na Bliskom istoku nameravaju da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, prenelo je srbsko izdanje "Politika", pozivajući se na svoje izvore. Kako se navodi, nazivi država...


Ostale novosti iz rubrike »