BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Moskva: Zloglasna evropska solidarnost postavljena iznad zdravog razuma

Moskva: Zloglasna evropska solidarnost postavljena iznad zdravog razuma
23.04.2021. god.

Brisel bi trebalo da bude svestan posledica nepromišljene podrške otvoreno politizovanih koraka Praga prema Moskvi. Ova politika je veoma opasna, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

„Nepromišljena podrška Evropske unije otvoreno politizovanim postupcima Praga vrlo je opasna, jer podstiče uverenost u nekažnjivost i stvara lažni osećaj svedozvoljenosti. Polazimo od činjenice da Evropska unija shvata posledice takve politike. Govoriti sa pozicije sile, koristiti jezik ultimatuma u ​​savremenoj diplomatiji nikome nije dozvoljeno“, istakla je Zaharova komentarišući izjave šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o "odlučnom odgovoru" EU na dejstva ruskih obaveštajnih službi.

Zaharova je naglasila da Rusija ne sprovodi nikakva „subverzivna dejstva“ na teritoriji EU i u svetu uopšte.

„Naprotiv, zalagali smo se i nastavljamo da podržavamo bezbednost i stabilnost na zajedničkom evropskom kontinentu za Rusiju i zemlje Evropske unije. To se može postići samo uzajamnim poštovanjem, uvažavanjem međusobnih interesa, ravnopravnom i obostrano korisnom saradnjom“, dodaje se u komentaru.

Moskva smatra retoriku šefa evropske diplomatije nastavkom neprijateljske politike EU, dodala je Zaharova.

„Umesto da detaljno razmotri uzroke incidenta u Češkoj pre sedam godina, Evropska unija se zapravo pridružuje neosnovanim optužbama čeških vlasti“, navela je Zaharova.

Ona je istakla da je to još jedan „dokaz da je zloglasna evropska solidarnost postavljena iznad zdravog razuma i želje za utvrđivanjem istine. Kao i u slučaju onoga što se dešava u Ukrajini, Evropska unija nije u stanju da objektivno proceni situaciju“.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministerstvo inostrannыh del Rossiйskoй Federacii/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Deset zemalja u Africi i na Bliskom istoku nameravaju da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, prenelo je srbsko izdanje "Politika", pozivajući se na svoje izvore. Kako se navodi, nazivi država...


"Krim nikada neće postati deo Rusije", rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na TV kanalu "Dom". Prema njegovim rečima, "Rusi nikada neće vo

Rusija je proglasila estonskog diplomatu personom non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Talin je ranije proterao jednog od zaposlenih u ruskoj ambasadi


Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je najveću ikada raspodelu novčanih rezervi u ukupnom iznosu od 650 milijardi dolara kako bi pomogao globalnoj ekonomiji da se oporavi od pandemije koronavirusa...

  Predsednik Donjecke Narodne Republike, Denis Pušilin smatra da Ukrajina neće moći postojati kao država, uključujući i zbog kratkovide zakonodavne aktivnosti njenog rukovodstva.


  Ruska Federacija razvija najnoviju hipersoničnu raketu dugog dometa Ks-95, rekao je general-pukovnik Vladimir Zarudnicki, načelnik vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga RF.


Ostale novosti iz rubrike »