BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Abazović: Na Zakon o slobodi veroispovesti stavljena tačka

Abazović: Na Zakon o slobodi veroispovesti stavljena tačka
07.03.2021. god.


Potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik pokreta URA dr Dritan Abazović prilikom današnje posete Nikšiću osvrnuo se u izjavi za Nacionalnu IN4S TV, na medijske natpise vezano za inicijativu ocenu ustavnosti člana 12. Zakona o slobodi veroispovesti.

“Inicijativa ima za cilj da stavi pečat na celu priču

da će kulturna dobra Crne Gore završiti negde drugo, što bi oni rekli `u Čačak`. To je i teoretski nemoguće, ali je dobro da i Ustavni sud, ovakav kakav je, da potvrdu toga, čisto da se dokaže sav besmisao takve teze", rekao je on.

Abazović je podsetio da su poslanici URA-e dva puta glasali za Zakon, za koji smatra da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i kvalitetno rešenje za pravni sistem.

„Doveli smo sve verske zajednice u ravnopravan polažaj i tu je stavljena tačka! Mi držimo reč„, naglašava Abazović.

„DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska i jedina građanska opcija, pokušavaju jeftinim spinovima da naprave problem gde ga realno nema. Pitanje Zakona je završeno, a sada je vreme je da se okrenemo budućnosti i obračunamo sa korupcijom„, rekao je Abazović za Nacionalnu IN4S TV.


„Idemo dalje, do pobede u Nikšiću, a onda i svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine“, zaključio je Abazović.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: IN4S/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

\"Ne možemo prihvatiti kada se krši međunarodno pravo\"


  Princip nepromjenjivosti granica isključivo na štetu Srbije i srbskog naroda na Balkanu koji ovih dana zagovaraju pojedini predsjednici bivših republika SFRJ predstavlja direktan atak na teritorijalni integritet i suvere...

Pevačka zvezda Đorđe Marjanović, preminuo je u devedesetoj godini.


Ceremonijom proglašenja pobednika danas je u Kraljevu zvanično završeno takmičenje jedinica vojne policije Vojske Srbije „Čuvar reda“. Reč je o kvalifikacionom nadmetanju za izbor ekipe koja će predstavljati našu...


Odbrambene snage Izraela (IDF) uništile su zgradu u kojoj su se nalazile kancelarije međunarodnih medija, uključujući Asošiejted pres i Al Džazira. Osoblje je dobilo upozorenje sat vremena pre raketnog...


Ostale novosti iz rubrike »