BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Bosić: NATO savez saučesnik u Dodikovoj obmani Srba

Bosić: NATO savez saučesnik u Dodikovoj obmani Srba
27.02.2021. god.
U prevari naroda pri donešenju odluka koje nisu u njegovom interesu Dodik ima aktivnu podršku i pomoć i OHR-a o NATO saveza, smatra Bosić.


Poslednje odluke Savjeta ministara BiH vezane za saradnju sa NATO savezom su nastavak dogovorene obmane srpskeg naroda. NATO je prihvatio da se ‚Akcioni plan‘ koji je dio procesa pristupanja BiH NATO savezu na Dodikovu molbu preimenuje u ‚Program reformi‘ kako bi obmanuli građane Srpske koji ne žele da budu dio tog vojnog saveza, istakao je Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS, prenosi RTVBN.


„Prilikom pregovora o formiranju Savjeta ministara 2014. g. bošnjačka strana je ucjenjivala tadašnji Savez za promjene da dio sporazuma bude i slanje Akcionog plana, odnosno nastavak NATO puta BiH. Tada je to odbijeno, ali je SNSD pristao 2018. g. na istu ucjenu kako bi sjeli u fotelje u Sarajevu“, kazao ja Bosić.

On je naglasio da je to je kontinuitet uspješnih obmana građana prilikom donošenja najvažnijih političkih odluka koje većina naroda u RS ne podržava. 

„Kada su SNSD-ovi poslanici glasali u Parlamentu BiH za usvajanje nametnutih zakona i mjera od strane Visokih predstavnika, građanima su poručili da to rade kako bi kasnije u parlamentarnoj proceduri mogli da ih mijenjaju?! Svi su i tada znali da na bilo kakve naknadne promjene u korist Republike Srpkse neće pristati druge dvije strane u BiH, ali je prevara uspjela“, rekao je član Predsjedništva SDS.

Bosić je kazao da je primjer drske prevare naroda od strane aktuelne vlasti sa dugoročnim posledicama i isporučivanje jasenovačke građe Hrvatskoj. 

„Unaprijed dogovorena obmana je bila da se građa formalno isporuči muzeju Holokausta u Njujorku, a oni da ga kasnije proslijede Hrvatima. Zato je vrhunsko licemjerstvo sadašnja Dodikova podrška akterima filma Dara iz Jasenovca koji je dirnuo u srce naciju podsjetivši na golgotu kroz koju su naši pretci prošli“ – rekao je Bosić.

U prevari naroda pri donešenju odluka koje nisu u njegovom interes, kaže Bosić, Dodik ima aktivnu podršku i pomoć i OHR-a o NATO saveza. 

„On je očiglledno definisan kao političar koji im može isporučiti željene promjene i pri tome prodati priču sopstvenim građanima. Evidentno je to i iz odnosa Visokih predstavnika prema njemu, a primjer su i poslednji potezi Valentina Incka koji prijeti sankcijama Nedeljku Čubriloviću i Narodnoj skupštini RS, a odlično zna da su oni samo glasačka mašina na osnovu odluka koje se donose na drugom mjestu“, zaključio je Bosić.

RTVBN


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: RTVBN/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Eksplozije potresaju Gazu i Izrael i danas, nakon teške noći u kojoj su nastavljeni sukobi Izraelaca i Palestinaca. Ispaljeno je stotine raketa sa obe strane.


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog navodnih ratnih zločina, biće prebačen u Veliku Britaniju na odsluženje kazne, potvrdilo...

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o situaciji na Bliskom istoku, te su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije sukoba i broja ubijenih,...


Izraelski ministar odbrane obećao je da će nastaviti operacije protiv palestinskih militanata, tvrdeći da će snage zemlje postići "potpunu tišinu" pre nego što se pređe za pregovarački sto, dok...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović,  gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko i pokrajinski sekr


Jednom od najistaknutijih američkih diplomata u Rusiji, portparolu ambasade Rebeki Ros, rečeno je da se pripremi za povratak u Vašington, potvrdila je ona. Ovaj potez dolazi usred talasa proterivanja...


Ostale novosti iz rubrike »