BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Čudotvorne medicinske gljive – lek za mnoge bolesti

Čudotvorne medicinske gljive – lek za mnoge bolesti
26.02.2021. god.

Da li ste čuli za medicinske gljive? Medicinske gljive se koriste u istočnoj medicini hiljadama godina i odnedavno su širom sveta stekle još veću popularnost. Iako se većina lekovitih pečuraka uglavnom koristi kao dodatak ishrani u prahu ili kapsulama, u nekim azijskim zemljama Lavlja griva i Šitake mogu se naći na meniju najluksuznijih restorana.

Lista zdravstvenih blagodati koje lekovite pečurke pružaju je dugačka.  Poboljšanje moždanih funkcija, zaštita jetre, balansiranje  hormona, jaki antioksidansi, regulacija probave, povećanje adaptacije na stres, anti-aging svojstva i imunomodulatorni efekti samo su neki od njih.

Međutim, svaka pečurka je jedinstvena i pruža svoje posebne zdravstvene prednosti.

MOŽEMO LI GLJIVAMA PRIPISATI TERAPIJSKA SVOJSTVA?

Svi bi voleli da pročitaju da su gljive lek za sve bolesti; možda u istočnjačkoj medicini, ali zapadna medicina, još uvek traži čvrste dokaze i brojna klinička istraživanja koja bi ovo potvrdila. Nađimo se negde na sredini i smatrajmo ih pomoćnicima za imunološki sistem ili mini vakcinama protiv stresa, upale i tumora.

Ako želite da uđete u čudesni svet lekovitih gljiva, počnimo sa upoznavanjem 4 najmoćnije.

GANODERMA LUCIDUM /REISHI/ - PRIRODNI XANAX

Ova favorizovana gljiva jedna je od najpopularnijih lekovitih gljiva, i to sa dobrim razlogom. U stanju je da  učini sve: pomogne u mršavljenju, održava jak imunitet, moćan je borac protiv tumorskih ćelija.

Ipak, ono što ovu gljivu čini jedinstvenom su njena umirujuća svojstva, a sve to zahvaljujući jedinjenju triterpenu, koji je u popriličnom udelu prisutan u ovoj gljivi. Ova jedinjenja:

poboljšavaju raspoloženje

može ublažiti anksioznost

ublažiti depresiju i

podstaći bolji san.

Želite bolju adaptaciju na stres, onda je REIŠI vaš izbor.

HERICIUM ERINACEUS /LAVLJA GRIVA/ –HRANA ZA MOZAK

Ova pernata „pom-pom“ gljiva je prepuna antioksidansa i jača imuni sistem poput većine lekovitih gljiva.  Ali lavlja griva čudesna je po tome što stimuliše  proizvodnju bioproteinskog faktora rasta neurona (NFG) i mijelina /nervnog omotača/.


I NFG i mijelin presudni su za zdravlje mozga. Neravnoteža u njima može doprineti  pojavi neuroloških bolesti kao što su Alchajmerova bolest, amiotrofična lateralna skleroza /ALS/  i multipla skleroza. To čini lavlju grivu ozbiljnom hranom za mozak!

Medicinska gljiva Lavlja Griva brzo postaje jedna od najpopularnijih lekovitih pečurki.

Lavlja griva:

·   Poboljšava memoriju

·   Poboljšava koncentraciju

·   povećava sprovodljivost nerava

·   smanjuje anksioznost

·   uspostavlja psihičku ravnotežu

CORDYCEPS SINENSIS /KORDICEPS/ - DA UMOR I IMPOTENCIJA PADNU U ZABORAV

Osećate da nemate energije ili vam treba pojačanje pre treninga? Kordiceps je za vas gljiva. Ova gljiva je poznata po tome što je vrlo podsticajna i za energiju i za libido.

Kordiceps može pomoći telu da efikasnije koristi kiseonik i poboljša protok krvi. Ovo može biti posebno korisno za sportiste ili one koji redovno vežbaju. Pokazalo se da ova gljiva ne samo da poboljšava vežbanje.

Prema tradiciji, pečurka Kordiceps koristi se za jačanje bubrega. U kineskoj medicini bubrezi su povezani sa jačanjem ukupnog nivoa energije u telu, a takođe i sa seksualnom funkcijom kod muškaraca i žena.

KORDICEPS:

·   nedostatak seksualne  želje

·   poboljšava cirkulaciju u polnim organima

·   neplodnost

·   smanjen libido

·   seksualna disfunkcija

·   povećava produkciju atp-a

·   povećava adaptaciju na stres

·   povećava izdržljivost

SMEĐI ŠAMPINJON /AGARICUS BLAZEI MURII/ - PROTIV ALERGIJA I TUMORA

Lekovita gljiva AGARICUS BLAZEI MURII iz brazilske kišne šume koristila se u tradicionalnoj medicini i kao zdrava hrana za prevenciju niza bolesti, uključujući infekcije, alergije i rak. Možda je najmanje popularna na našim prostorima jer je često brkaju sa smeđim šampinjonom koji se viđa po prodavnicama (Agaricus bisporus), ali brazilska pečurka AGARICUS BLAZEI MURII ima MOĆNA ANTIMUTAGENA, ANTIOKSIDATIVNA, IMUNOSTIMULATIVNA SVOJSTVA I  VEOMA JAKU ANTITUMORSKU AKTIVNOST.

AGARICUS BLAZEI MURII

·   POMOĆ U TERAPIJI MULTIPLOG MIJELOMA I LEUKEMIJA

·   ALERGIJE

·   DIJABETES

·   KOŽNI PROBLEMI

·   AUTOIMUNE BOLESTI

·   OČNE BOLESTI

 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Eksplozije potresaju Gazu i Izrael i danas, nakon teške noći u kojoj su nastavljeni sukobi Izraelaca i Palestinaca. Ispaljeno je stotine raketa sa obe strane.


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog navodnih ratnih zločina, biće prebačen u Veliku Britaniju na odsluženje kazne, potvrdilo...

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o situaciji na Bliskom istoku, te su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog eskalacije sukoba i broja ubijenih,...


Izraelski ministar odbrane obećao je da će nastaviti operacije protiv palestinskih militanata, tvrdeći da će snage zemlje postići "potpunu tišinu" pre nego što se pređe za pregovarački sto, dok...

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović,  gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko i pokrajinski sekr


Jednom od najistaknutijih američkih diplomata u Rusiji, portparolu ambasade Rebeki Ros, rečeno je da se pripremi za povratak u Vašington, potvrdila je ona. Ovaj potez dolazi usred talasa proterivanja...


Ostale novosti iz rubrike »