BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

SAD: Ako bude potrebno rasporedićemo hiperzvučno oružje u Evropi kako bismo obuzdali Rusiju

SAD: Ako bude potrebno rasporedićemo hiperzvučno oružje u Evropi kako bismo obuzdali Rusiju
28.10.2020. god.


SAD će biti spremne, ako bude bilo potrebno, da rasporede hiperzvučno oružje u Evropi radi obuzdavanja Rusije, izjavio je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajan, govoreći u vašingtonskom institutu Hadson.


„Izašli smo iz Sporazuma o likvidaciji raketama srednjeg i kratkog dometa. Radimo na hiperzvučnom oružju, sistemima za dopremanje balističkih raketa. Rasporedićemo iste te rakete, ako to bude bilo potrebno, u Evropi, kako bismo obuzdali Rusiju“, rekao je O'Brajan.

On je naveo da bi Sporazum o ofanzivnom naoružanju (START 3) mogao biti produžen za godinu dana, ako se reše pitanja provere realizacije sporazuma.

„Mislim da se približavamo tome. Radimo na izradi verifikacionih procedura za ovaj godišnji mehanizam. Međutim, ako rešimo pitanja verifikacije, mislim da ćemo moći da pređemo na sporazum. Mislim da je to u našim interesima“, rekao je pomoćnik američkog predsednika.

O'Brajan je ponovio da je predlog američke strane bio predat ruskim kolegama u Ženevi. Nešto više o njemu će, kako se očekuje, biti saopšteno u „naredna dva dana ili dve nedelje“.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • Lansiranje ruskog ``Avangarda`` foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Možete se ponašati prema Viktoru Janukoviču (bivšem predsedniku Ukrajine), Nikolasu Maduru i&nbs


Prvi puk, opremljen teškim interkontinentalnim balističkim raketama Sarmat, stupiće na borbenu dužnost krajem 2022. godine, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja Federalnom parlamentu.

Rusija će uvek braniti tradicionalne vrednosti koje su zaboravljene u nizu zemalja, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini. "Duhovne i moral


Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikad nisu, poručio je predsednik Vladimir Putin. Rusija ima strp

Rusija je odlučila da samostalno izgradi novu orbitalnu stanicu, jer je to jedini način da se to dobro izvede, rekao je Dmitrij Rogozin, generalni direktor "Roskosmosa".


Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je zakon koji će omogućiti reformisanje vojnih komesarijata i, u slučaju zaoštravanja situacije u Donbasu, mobilizaciju rezervista za jedan dan, saopštila je pres služba...


Ostale novosti iz rubrike »