BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Ponašanje izraelskog rukovodstva dokazuje da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“

12.10.2020. god.


Vlasti Izraela, koje isporučuju ofanzivno naoružanje Azerbejdžanu, snose odgovornost za genocid u Karabahu, izjavio je predsednik Nagorno-Karabaha Araik Arutjunjan.


„Tokom aprilskog rata, odnosno eskalacije sukoba 2016. godine, izraelske vlasti ne samo da su znale da se naoružanje, koje se isporučuje Azerbejdžanu, koristi u ofanzivne svrhe umesto u odbrambene, već su ih koristili specijalisti koji su došli iz Izraela“, rekao je lider Karabaha, dodavši da je izraelsko rukovodstvo znalo za šta se dronovi koriste u Azerbejdžanu.

„Naravno da znaju i nastavljaju da isporučuju oružje. Za taj genocid su odgovorne i vlasti Izraela, koji je i sam preživeo genocid", rekao je Arutjunjan komentarišući tvrdnje izraelskog rukovodstva da nije znalo da se u Azerbejdžanu bespilotne letelice koriste u ofanzivne svrhe i napade na civilno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, ponašanje izraelskog rukovodstva dokazuje da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“.

„Ne samo vlasti Izraela, već i vlasti drugih zemalja znaju sve o svemu i nastavljaju da isporučuju Azerbejdžanu oružje“, rekao je on.

S tim u vezi, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se iz Turske i Izraela isporučuju udarni dronovi pod izgovornom humanitarnog tereta.

„U Azerbejdžan se intenzivno isporučuju udarne bespilotne letelice iz Turske i Izraela pod izgovorom humanitarnog tereta“, napisao je on na Fejsbuku.

Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • Araik Arutjunjan, foto: © Sputnik/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U petak 29. oktobra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena adova izložba radova umetnika Dragana Boškovića pod nazivom Autohtoni svet    Izložba je sastavljena od crteža,...


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem, da Srbiju i Kinu...


Predsednik Moldavije Maja Sandu rekla je na pres konferenciji da je zatražila pomoć od Rumunije, Poljske, Nemačke i Azerbejdžana za prevazilaženje gasne krize. „Kao predsed

Rusija poštuje sve ugovorne obaveze o gasu, postoje određeni uslovi za povećanje isporuka, izjavio je za RIA Novosti zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin. Početkom oktobra a


Vašington traži da Kijev barem kazni američkog ultradesničara. Kju kluks klan se preselio u Kijev, hoće li američki nacista biti vraćen u domovinu?


Ostale novosti iz rubrike »