BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Jermenija: Režim prekida vatre uglavnom se poštuje

Jermenija: Režim prekida vatre uglavnom se poštuje
12.10.2020. god.


Režim prekida vatre u Karabahu, koji je stupio na snagu u subotu, uglavnom se poštuje, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.


„Režim prekida vatre u osnovi se poštuje. Bilo je pojedinačnih provokacija na koje je odgovarala Armija odbrane (Karabaha)“, rekao je Ovanisjan na brifingu.  
Konkretno je u nekim oblastima kontakt linije Armija odbrane dozvolila azerbejdžanskoj strani da preuzme tela poginulih, ali ovaj proces je prekinut, rekao je on.

„Od sada će se ovaj proces sprovoditi samo u prisustvu predstavnika Međunarodnog Crvenog krsta, jer se i on koristi za provokacije“, objasnio je Ovanisjan.

Takođe je rekao da je za dva dana azerbejdžanska strana izgubila oko dvesta ljudi, četiri vojna vozila i tri bespilotne letelice.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: 1lurer.am// vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U petak 29. oktobra u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena adova izložba radova umetnika Dragana Boškovića pod nazivom Autohtoni svet    Izložba je sastavljena od crteža,...


Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem, da Srbiju i Kinu...


Predsednik Moldavije Maja Sandu rekla je na pres konferenciji da je zatražila pomoć od Rumunije, Poljske, Nemačke i Azerbejdžana za prevazilaženje gasne krize. „Kao predsed

Rusija poštuje sve ugovorne obaveze o gasu, postoje određeni uslovi za povećanje isporuka, izjavio je za RIA Novosti zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin. Početkom oktobra a


Vašington traži da Kijev barem kazni američkog ultradesničara. Kju kluks klan se preselio u Kijev, hoće li američki nacista biti vraćen u domovinu?


Ostale novosti iz rubrike »