BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Hronika specijalne vojne operacije za 14.06.2024.

Hronika specijalne vojne operacije za 14.06.2024.
14.06.2024. god.

Noću su ruske trupe izvele još jedan napad na infrastrukturne objekte na teritoriji pod kontrolom OSU. Prema preliminarnim podacima, među pogođenim ciljevima su vojni aerodrom Starokonstantinov i podzemno skladište gasa u Striju.

Zauzvrat, ukrajinske formacije izvele su jedan od najmasovnijih napada dronovima na rusku teritoriju. Više od 80 ukrajinskih dronova uništilo je večeras sisteme protivvazdušne odbrane u različitim regionima.

Na Slobožanskom pravcu u Volčansku vode se žestoke borbe, a u oblasti fabrike agregata ostaje teška situacija.

U pravcu Bahmuta, ruske trupe se bore u istočnom predgrađu Časovog Jara, a na severu su dobrovoljačke jedinice očistile šumu pored Bogdanovke.

U pravcu Donjecka, ruske trupe su napredovale sa istočne strane mikrookruga Solnečni, gde su ruski borci zauzeli teritoriju gradske bolnice i škole.

U ugledarskom pravcu OSU su potpuno izbačene iz Paraskovijevke. Istovremeno, deo sela je u sivoj zoni zbog visokog intenziteta artiljerijske vatre Oružanih snaga Ukrajine.


Izvor: Ribar (F)


  • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: Ribar/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Prema izveštajima Der Spiegel-a i Bild-a, ključni auto-putevi bi bili u punoj NATO-ovoj upotrebi u slučaju sukoba sa Rusijom.


Svojom ekonomskom, moralnom i vojnom moći, Novi svet koji gradi svetska većina, uz pomoć naroda Zapadne Evrope i Severne Amerike, uskoro će prinuditi ekipu iz Vašingtona na mir u...

Ruske snage su izvele grupni napad na objekte OSU, uključujući aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti. OSU su gađale Zaporošku oblast i Mariupolj iz VBR-ova. Na Aleksandro-Kalin


Neki od oružja koja su obećana Kijevu tek treba da budu proizvedena, prema novinama

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku je izrazio iznenađenje zbog visokog nivoa podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu među ljudima u Africi.


Vojne metode zapadnog Jerusalima su u suprotnosti sa osnovnim vrednostima bloka, tvrdi predsednik Redžep Tajip Erdogan


Ostale novosti iz rubrike »