BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Bošku Kozarskom u Moskvi uručen “Kristalni kompas”

Bošku Kozarskom u Moskvi uručen “Kristalni kompas”
30.05.2024. god.
Serijalu „KULTURISTA U RUSIJI“ srbskog televizijskog voditelja Boška Kozarskog dodeljena prestižna ruska nagrada „Kristalni Kompas“


„Kulturista u Rusiji“ je dokumentarni putopisni serijal koji se od 2022. godine snima na inicijativu i uz podršku Ruskog Doma i upoznaje gledaoce iz Srbije i regiona sa Rusijom. Realizuje ga dvočlana ekipa u sastavu autora i voditelja serijala Boška Kozarskog i njegovog brata Save, snimatelja. Serijal je privukao pažnju više miliona gledalaca, koji ga mogu pratiti na kanalu “Balkan Trip TV“ i YouTube-u. Do kraja 2023. godine snimljeno je i emitovano četiri sezone serijala iz četiri regiona Rusije: Krasnodarskog kraja (2022, 6 epizoda), Sankt Peterburga (2023, 6 epizoda), Pskovske oblasti (2023, 3 epizode) i Moskve (2023, 8 epizoda).

Potvrda da smo na pravom putu stigla je iz Rusije početkom maja ove godine: sa gotovo 28 000 glasova ruskih korisnika Interneta „Kulturista u Rusiji“ je u trci za prestižnu nacionalnu nagradu Ruskog geografskog društva „Kristalni kompas“ osvojio prvo mesto u nominaciji „Nagrada publike“. Serijal je bio jedini strani televizijski projekat koji se plasirao u Top 10. Visoko priznanje uručeno je Bošku Kozarskom na današnjoj svečanoj ceremoniji u Moskvi.

„Kristalni kompas“ se dodeljuje od 2012. godine za visoka dostignuća u oblasti očuvanja prirodnog, istorijskog i kulturnog nasleđa Rusije. Tokom 12 godina postojanja, za nagradu se prijavilo preko 4,3 hiljade projekata iz 48 zemalja sveta. U posebnoj nominaciji „Nagrada publike“, gde se pobednici određuju putem onlajn glasanja, svoj glas dalo je preko 2,5 miliona ljudi.
Izvor: srbratstvo.ru
   • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: srbratstvo.ru/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Više od 40 studenta na praksi u NIS-u


U savremenom društvu, društvene mreže igraju ključnu ulogu u popularizaciji umetnosti, omogućavajući da slika izađe iz okvira muzeja/galerija i postane dostupna širokoj publici. Nekada smatrani elitističkim mestima namenjenim određenim...

U Maliju je zvanično počela međunarodna konferencija „Rusko-malijsko obrazovanje: ulaznica u budućnost“. Ovo je u sredu, 29. maja, izvestio Ridus, koji je medijski partner foruma.


Takmičenje okupilo 110 učenika iz Srbije i regiona

Često smo svedoci da poznati umetnici ne stvaraju samo zbog svojih novih izložbi, kataloga i u komercijalne svrhe, već i u službi humanosti.


Aleksandra Arsić je advokatica. I doktorand prava. Takođe, predaje i pravo na nekoliko predmeta. Uz sve ovo, Aleksandra se godinama bavi i muzikom.   Nakon prošlogodišnjeg spota za pesmu 'Dodole',


Ostale novosti iz rubrike »