BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Republika Srbska pod svojom zastavom učestvuje na Igrama Briksa

Republika Srbska pod svojom zastavom učestvuje na Igrama Briksa
08.06.2024. god.
Ruski Kazanj predstojećeg leta biće domaćin petog izdanja Igara BRIKS-a na kojima će pod svojom zastavom nastupiti i Republika Srbska.


Velika je to stvar za domaće sportiste koji će imati priliku da pokažu kvalitet na najvećoj sceni. Najveće zasluge za poziv idu na račun direktora Biciklističkog saveza Srpske Vladimira Kuvalje koji je učešćem na minula dva Foruma sporta u Kemerovu i Permu uspostavio neraskidive veze sa čelnim ljudima sporta Rusije. 

"Poziv je zvanično stigao prije nekoliko dana. Izuzetno sam ponosan. Takmičari će se boriti u 27 sportova, neki nam i nisu bliski, ali biće nam velika čast da učestvujemo. Zastava Republike Srpske vijoriće se visoko i na otvaranju i na zatvaranju Igara. Nadam se nekom od postolja", izjavio je Kuvalja.

Pozivu će se rado odazvati i u Rukometnom savezu Republike Srpske. Prvi čovjek Saveza Marinko Umičević kaže da već sada kreću sa pripremama kako bi sportisti na najbolji način predstavili Srpsku.

"Igraće se rukomet na pijesku, muška i ženska selekcija. Juče sam se čuo sa predsjednikom Dodikom koji je potvrdio obavezno učešće. Moramo da se pripremimo ozbiljno, imamo svoj cilj i želimo da dostojno prezentujemo Republiku Srpsku", izjavio je Umičević.

Igre u Kazanju na programu su od 11. do 23. juna, a na ovom takmičenju učestvuju zemlje članice Briks-a, kao i veliki broj prijateljskih zemalja. Očekuje se nastup sportista iz Rusije, Brazila, Kine, Indije, Egipta, ali i Irana, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Afrike i Etiopije.

Izvor:
 ATV

 

   • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: Getty Images/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Četvrta trka Otvorenog prvenstva Srbskog sportskog karting saveza 2024. biće održana u nedelju, 30. juna kada nas očekuje nezaboravna adrenalinska avantura na stazi Karting centra Jagodina, uz podršku G-Drive...


Igre BRIKS-a otvorene su u Kazanju i trajaće do 24. juna, dok će se u 27 sportskih disciplina takmičiti oko 5.000 sportista. Učestvuje 97 država, svoje predstavnike - njih...

Svečano otvaranje 22. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ održano je u hali 3 Beogradskog sajma. Festival koji okuplja mlade nade naše košarke traje od 7. do 9. juna,...


Ista ograničenja važe za gledaoce i ljubitelje sporta koji prisustvuju Letnjim igrama u Parizu

Tomasa Baha su intervjuisali poznate šaljivdžije Vovan i Leksus


Sport, ljubav, bitka za rezultat, energija ljudi i motivacija za trijumfom koju samo atletika i trčanje mogu da lansiraju na tako jedintven i upečatljiv način. Prvenstvo planete, 45. po...


Ostale novosti iz rubrike »