BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Hronika specijalne vojne operacije za 15.06.2024.

Hronika specijalne vojne operacije za 15.06.2024.
15.06.2024. god.
Ruske trupe su izvele nekoliko ciljanih udara na ciljeve na teritoriji pod kontrolom OSU, između ostalih, ponovo pogodivši aerodrom Mirgorod u Poltavskoj oblasti.

Ukrajinske formacije ponovo su lansirale nekoliko bespilotnih letelica širom Rostovske oblasti. Tri vozila su uništena na prilazu Novošahtinskoj rafineriji nafte, a još nekoliko je oboreno u okolini Kamenska.

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu, ruske trupe napreduju zapadno od Krahmalnog, ranije su OSU bile izbačene iz nekoliko šumskih pojaseva.

U pravcu Limana nastavljene su jurišne borbe istočno od Terna. Prema preliminarnim podacima, ukrajinske formacije su do sada uspele da obuzdaju nalet Oružanih snaga Rusije.

U pravcu Bahmuta vode se borbe u mikrookrugu „Kanal“ Časovog Jara. Ruski padobranci nastavljaju da se probijaju kroz odbranu OSU.

Na jugu vlada relativno zatišje zbog vremenskih uslova. U tom kontekstu, strane vrše rotacije i prenose snage i sredstva.


Izvor: Ribar (F)


  • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: Ribar/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Prema izveštajima Der Spiegel-a i Bild-a, ključni auto-putevi bi bili u punoj NATO-ovoj upotrebi u slučaju sukoba sa Rusijom.


Ruske snage su izvele grupni napad na objekte OSU, uključujući aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti. OSU su gađale Zaporošku oblast i Mariupolj iz VBR-ova. Na Aleksandro-Kalin

Američki predsednik je odbio da dodatno ublaži ograničenja za napade duboko u Rusiju koristeći oružje američke proizvodnje


Pariz možda i dalje ima planove da tajno pošalje kontingent da se bori za Kijev, upozorava izveštaj dostavljen Ruskoj spoljnoj obaveštajnoj službi.


Ruske trupe su izvele masovni udar po različitim ciljevima na teritoriji pod kontrolom kijevskog režima. Većina udara je bila po objektima u Kijevu — ruske krstareće rakete su uspele...


Ostale novosti iz rubrike »