BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Hronika specijalne vojne operacije za 13.06.2024.

Hronika specijalne vojne operacije za 13.06.2024.
13.06.2024. god.

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata gađale vojne ciljeve ukrajinskih formacija na teritorijama pod kontrolom OSU, uključujući Dnjepropetrovsku i Harkovsku oblast. Posebno je pogođen vojni aerodrom Kulbakino, gde su naknadno primećene sekundarne detonacije i dim od požara.

OSU su zauzvrat napravile neuspešne pokušaje da napadnu infrastrukturu bespilotnim letelicama u oblastima Jaroslavlja i Vladimira.

U pravcu Slobožanskoja, bilo je moguće razjasniti situaciju u Volčansku. Ruske jedinice vode žestoke borbe na ulicama Kolokolcova, Lenjina i Puškina.

U pravcu Avdejevke, ruske trupe se bore na zapadnoj periferiji Novoaleksandrovke, gde su prethodno mogle da napreduju prilikom širenja klina od Očeretina. Takođe danas se saznalo za oslobođenje Novopokrovskog i uspesi ruskih oružanih snaga severno od Umanskog.

U pravcu Donjecka, ruske oružane snage su ponovo izvršile napad na Nevelskoje, napredujući kroz šumske pojaseve jugoistočno od sela. U Krasnogorovki se nastavljaju žestoke borbe na ulicama Sumska i Centralna.


Izvor: Ribar (F)


  • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: Ribar/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Stanje na dan 15:00 13. jula 2024. godine


Prema izveštajima Der Spiegel-a i Bild-a, ključni auto-putevi bi bili u punoj NATO-ovoj upotrebi u slučaju sukoba sa Rusijom.

Ruske snage su izvele grupni napad na objekte OSU, uključujući aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti. OSU su gađale Zaporošku oblast i Mariupolj iz VBR-ova. Na Aleksandro-Kalin


Američki predsednik je odbio da dodatno ublaži ograničenja za napade duboko u Rusiju koristeći oružje američke proizvodnje

Pariz možda i dalje ima planove da tajno pošalje kontingent da se bori za Kijev, upozorava izveštaj dostavljen Ruskoj spoljnoj obaveštajnoj službi.Ostale novosti iz rubrike »