BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Poljanski: Nakon ostavke Incka, mesto visokog predstavnika za BiH ostaje upražnjeno

Poljanski: Nakon ostavke Incka, mesto visokog predstavnika za BiH ostaje upražnjeno
23.07.2021. god.

Činjenica da Savet bezbednosti UN nije usvojio rusko-kinesku rezoluciju o imenovanju visokog predstavnika za BiH na godinu dana znači da predstavnik Nemačke Kristijan Šmit nije imenovan na tu funkciju, koja ostaje upražnjena, rekao je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.


„Savet bezbednosti nije uspeo da usvoji rezoluciju o visokom predstavniku za BiH i SB nije odobrio kandidaturu gospodina Šmita. Upozoravali smo da su svi pokušaji naših kolega da se zaobiđe uključivanje Saveta bezbednosti u taj proces ne samo nezakoniti, nego i opasni. Prema tome, nakon ostavke Valentina Incka, to mesto ostaje upražnjeno“, saopštio je Poljanski na zasedanju Saveta bezbednosti.


Prema njegovim rečima, ne postoji i ne može postojati nikakva pravna osnova za drugačije tumačenje onoga što se dogodilo. Poljanski je pozvao zapadne članice SB UN da ne pogoršavaju situaciju i da se vrate normalnom i koordinisanom radu u formatu rukovodećeg komiteta.


„Želeli bismo da upozorimo naše kolege iz Saveta bezbednosti da ne preduzimaju nove nezakonite korake, posebno da ne podržavaju nezakonite štićenike na mestu visokog predstavnika. Takve kratkovide akcije samo prete da pogoršaju unutrašnju političku situaciju u BiH i mogu poništiti dostignuća međunarodne zajednice u poslednjih 25 godina“, konstatovao je predstavnik Rusije.


Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije prihvatio rezoluciju Rusije i Kine o novom visokom predstavniku u BiH.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: RussiaUN/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odnos Evropske unije prema drugim zemljama izgrađen je na kolonijalnoj viziji sveta, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Prema rečima ruskog minist


Pripadnici Vojske Srbije sa četiri oklopna vozila - dva \"lazara\" i dva \"miloša\" raspoređeni su na dva kilometra od administrativnog prelaza Jarinje u pravcu prema Raški, prenosi RTS.

  U slučaju da Sjedinjene Američke Države uvedu novi sankcioni spisak protiv ruskih državljana, odgovorićemo mudro, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „


Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je komplikovano jer ima problema sa šećerom i bubrezima, ali uprkos svemu zabrinut je zbog eskalacije svuda oko Srbije, rekao je njegov sin Darko...


Ove mašine sa veštačkom inteligencijom biće predvodnici armada dronova-kamikaza i automatski će im izdavati naređenja.


Ostale novosti iz rubrike »