BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Medvedev: SAD-u nije potrebno ništa od Ukrajine osim sukoba sa Rusijom

Medvedev: SAD-u nije potrebno ništa od Ukrajine osim sukoba sa Rusijom
11.10.2021. god.

Pregovori sa sadašnjim rukovodstvom Ukrajine su besmisleni, budući da se radi o neukim i nekompetentnim ljudima koji stalno menjaju stav. Treba sačekati da se u Kijevu pojavi razumno rukovodstvo, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, u članku objavljenom u "Komersantu".


"Oni stalno menjaju svoj stav kako bi ugodili svojim prekomorskim gospodarima i političkom okruženju", rekao je Medvedev, misleći na sadašnje ukrajinske vlasti.


Prema rečima zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti,  kijevsko rukovodstvo na sledeći način shvata umetnost diplomatije: 

"Domaći Talerijani (jedna od najstarijih f
rancuskih aristokratskih porodica), potpisuju sporazume iz Minska, dogovaraju se u normandijskom formatu, a zatim nakon unutrašnjih turbulencija u Radi, na trgu ili zbog druge strane okeana, okreću svoj stav u potpuno drugom pravcu," naveo je Medvedev.

Prema Medvedevu, kompromisi su mogući ponekad u politici, kao i odstupanja od utvrđene linije, ali ne u toj meri da se dogovoreni pristup promeni u dijametralno suprotan.

"A nama i našim partnerima neprestano lažu i izbegavaju donete odluke. I nije poenta u konkretnom imenu ovog ili onog lidera. To je stav svih ukrajinskih pregovarača, njihova linija ponašanja, modus operandi", dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti.

Prema Medvedevu, takvim partnerima, koji se takmiče u stalnim glupostima, se ne može verovati.

"To znači da su pregovori s njima apsolutno besmisleni", naglasio je on.

Govoreći o ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom, on je izrazio uverenje da je primoran da brani stavove koji su mu odvratni i nazvao ga "čovekom okrenutim naopačke".

On je takođe primetio da su sadašnje vlasti Ukrajine apsolutno zavisne, te da je zemlja pod direktnom stranom kontrolom. Prema Medvedevu, ova kontrola je mnogo oštrija od "interakcije SSSR-a sa pojedinim socijalističkim zemljama u određenom periodu".

„U Ukrajini je zavisnost potpuna - od ubacivanja gotovine u njihove ekonomije (iz SAD-a i EU) do direktnog upravljanja ukrajinskim specijalnim službama (od strane njihovih američkih pokrovitelja)“, rekao je Medvedev.

Medvedev je istovremeno naglasio da Ukrajina nema vrednost na liniji konfrontacije između Zapada i Rusije.

"Nema budala koji bi se borili za Ukrajinu. Ali nema smisla da se bavimo vazalima. Moramo da poslujemo sa vladarom", uveren je on.

Sjedinjenim Državama nije potrebno ništa od Ukrajine osim sukoba sa Rusijom, dodao je on.

"To znači da je takav savez izuzetno krhak i da će se u jednom trenutku raspasti u prah", naglasio je Medvedev.

Prema njegovom mišljenju, u odnosima sa Ukrajinom za Rusiju nema drugog izlaza nego da se sačeka pojava tamošnjeg "razumnog rukovodstva koje će imati za cilj, ne konfrontaciju sa Moskvom i organizaciju moronskih krimskih platformi, nego izgradnju ravnopravnih i obostrano korisnih odnosa".

"Samo sa takvim rukovodstvom Ukrajine vredi se pozabaviti. Rusija zna da čeka. Mi smo strpljivi ljudi", zaključio je Medvedev.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ekaterina Štukina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Sočiju sa predsednikom Vladimirom Putinom. Pregled međudržavnih odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije


Bivši komandant Severne flote admiral Vjačeslav Popov opisao je za RIA Novosti situaciju u

Predlog Moskve da Ukrajina prekine krvave borbe na istoku zemlje tako što će se sesti za sto sa dve samoproglašene otcepljene republike, blokirale su zapadne zemlje, pokazuje nova tranša...


Američka vojska pokušala je da prikrije smrtonosni napad na sirijske civile u kojem je ubijeno čak 80 ljudi, tvrdeći da su žene i deca mogli biti teroristički borci, navodi...

Američki zvaničnici upozorili su svoje evropske kolege da Moskva možda planira invaziju na Ukrajinu, a Vašington smatra da Rusija razmatra „vojnu operaciju“, objavio je američki poslovni list "Blumberg".


\"Naši analitičari i političari se utrkuju u predviđanjima zla za Srbe na Kosovu, umesto toga, u medijskom govoru treba da dominira zahtev za potpunom primenom Rezolucije 1244.\"


Ostale novosti iz rubrike »