BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„NATO dobro da pročita istoriju Velikog otadžbinskog rata“

„NATO dobro da pročita istoriju Velikog otadžbinskog rata“
03.04.2021. god.
Komentari senatora i deputata o saopštenjima NATO-a i Kijeva

U Državnoj dumi i Savetu Federacije komentarisali su izjavu predstavnika Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi za Donbas, Alekseja Arestoviča, da su NATO vežbe "Branilac Evrope 2021" neophodne radi uvežbanja rata sa Rusijom.


Prema Arestoviču, alijansa je već započela rapoređivanje snaga, kao i organizovanje logističkih pitanja.

Poslanik Državne dume Ruslan Balbek primetio je da Kijev takvim saopštenjima pokušava da pokaže sopstveni značaj, kao i da ubedi građane da je alijansa formirala grupu upravo zbog Ukrajine i da se „priprema za borbu sa Rusijom na svim frontovima“.On je podsetio da je Severnoatlantska alijansa ogromna birokratska mašina, te da je izvođenje vojnih vežbi postalo je još jedan način za zaradu.

„Naivno je od strane Kijeva da veruju da će se evropski saveznici boriti za interese predsednika Zelenskog“, zaključio je on u komentaru za RT.

Deputat sa Krima Mihail Šeremet zauzvrat veruje da nakon takve izjave Zapad neće moći da porekne agresivnu prirodu NATO-a. Savetovao je alijansu da „dobro pročita istoriju Velikog otadžbinskog rata“, pre nego što preduzme bilo kakve vojne korake ka Rusiji, i da razmisli na vreme.„Posledice za agresora biće veoma strašne“, rekao je on za RIA Novosti.

Senator sa Krima, član međunarodnog komiteta Saveta Federacije Sergej Cekov, uporedio je Ukrajinu sa besplatnim vojnim poligonom za Zapad.

"Za NATO je Ukrajina besplatni poligon za vojne vežbe, oružje protiv Rusije. Verujem da će doći vreme kada će Ukrajina shvatiti da je NATO samo pokrenuo i podržao ratove u mnogim zemljama sveta. NATO je agresor, a ne branilac", objasnio je on.Prema njegovom mišljenju, neprijatelj Kijeva nije Moskva, već sadašnje rukovodstvo Ukrajine, koje je zemlju dovelo u haos.

„Takvi kijevski `vojni stručnjaci` kao Arestovič treba da obuzdaju žar prema Rusiji, jer kada dođe vreme da odgovaraju za svoje reči i dela, njihovi inostrani prijatelji će ih brzo napustiti“, rezimirao je Cekov u komentaru za RIA Novosti.

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Grebnev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše Ana Šafran, RT Evropska unija postavila je Srbiji uslov, moglo bi se reći, ultimatum - da napusti Rusiju. Zvučalo je nešto drugačije, ali s


Proslavljeni režiser Emir Kusturica ukazao je da je bogaćenje bez rada postalo apsolutna pošast, koja stvara i svoju hibridnu „elitu“, te da je utoliko i ideja o Crkvi značajna. ...

Demokratske države se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih suverenih zemalja, a njihove nove vlasti ne „precrtavaju“ odluke svojih prethodnika zbog ličnih antagonizama. Ove teze se moraju uzeti u...


Oružani sukob nije počeo vojnim operacijama, već nizom atentata koje su počinili obični kriminalci koje je SDA uposlila i naoružala, piše u Izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja...

Ako pretpostavimo da su ruske i srpske prestonice ubedljivo najskuplje za život u ovim zemljama, iako Moskva više odudara od proseka Rusije nego Beograd od proseka Srbije, mogli bi...


Izveštaj "Hjuman rajts voča" (HRV), u kojem se navodi da je Izrael prešao granicu i da vrši zločine aparthejda i progona Palestinaca, oštro su odbacili izraelski zvaničnici.


Ostale novosti iz rubrike »