BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Iz zapadnog pravca formirana mreža centara za vođenje kako informacionih, tako i sajber operacija protiv Rusije“

„Iz zapadnog pravca formirana mreža centara za vođenje kako informacionih, tako i sajber operacija protiv Rusije“
31.03.2021. god.

Rusija može pobediti u „mentalnom ratu“ protiv Sjedinjenih Američkih Država ukoliko pokaže volju i ako bude ofanzivno napadala slaba mesta protivnika, oslanjajući se na državnu ideologiju, rekao je savetnik ministra odbrane Rusije Andrej Iljnicki.

On je ponovio svoju tezu da je Zapad, na čelu sa SAD, uz pomoć informacionih tehnologija pokrenuo protiv Rusije novi tip rata – mentalni, čiji je cilj pobeda protivnika zahvaljujući uticaju na njegovu samosvest.

„Napadaju nas duž čitavog fronta nacionalnih interesa. Ako se za vreme bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa ta taktika svodila na režim sankcija i drugih ograničenja, na stvaranje problema Rusiji duž spoljnih granica – od Ukrajine i Nagorno-Karabaha do Belorusije, Pridnjestrovlja i čitavog crnomorskog regiona (pogledajte dokumenta 'Rand' (korporacije koja radi za vladu SAD) od pre tri godine, gde su svi ti scenariji precizno opisani sa tačnim vremenom i mestom), danas je nešto drugo glavno –taj rat bez vojnih dejstava protiv nacionalnih interesa Rusije danas je prešao već na teritoriju Rusije“, rekao je Iljnicki tokom okruglog stola „Informaciona politika Rusije i zaštita istorijske pravde“ koji se održava u Savetu federacije.
Takođe je podsetio da je ove godine bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u svom članku za časopis „Forin afers“ izjavio da je neophodno da administracija aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena direktno komunicira sa ruskim društvom kako bi se suprotstavila Rusiji.

Kako dodaje, duž perimetra Rusije, pre svega iz zapadnog pravca, formirana je mreža centara za vođenje kako informacionih, tako i sajber operacija protiv Rusije.

U borbi za svoju budućnost, Rusija ima samo jednu strategiju pobede – delovati napadajući, ističe Iljnicki.

„Treba da izaberemo pravac tog napada...Kao prvo, treba razumeti o kakvom protivniku se radi, a kao drugo treba napadati spojnice, slaba mesta, shvatajući gde su faktori sile, a gde postoje neka ranjiva mesta“, rekao je savetnik ministra odbrane.
Prema njegovim rečima, poznato je da su Amerikancima pravila sve.

„Pa hajde da postavimo svoja pravila, da narušimo njihove algoritme. To nisu lozinke, to su tehnologije, verujte mi“, dodao je Iljnicki.

Kao primer visoke efikasnosti takve strategije on je naveo novo hipersonično oružje ruskog vojno-odbrambenog kompleksa, koje je „prosto deklasiralo“ američke odbrambene sisteme.

Da bi „hiper oružje“ funkcionisalo u savremenom hibridnom ratu potrebna je državna ideologija, novac, strukture koje će dopuniti „našu izvanrednu diplomatiju“, dodao je Iljnicki.

Međutim, u osnovi svega treba da bude volja, želja za akcijom, zaključio je zamenik ministra odbrane.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Piše Ana Šafran, RT Evropska unija postavila je Srbiji uslov, moglo bi se reći, ultimatum - da napusti Rusiju. Zvučalo je nešto drugačije, ali s


Proslavljeni režiser Emir Kusturica ukazao je da je bogaćenje bez rada postalo apsolutna pošast, koja stvara i svoju hibridnu „elitu“, te da je utoliko i ideja o Crkvi značajna. ...

Demokratske države se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih suverenih zemalja, a njihove nove vlasti ne „precrtavaju“ odluke svojih prethodnika zbog ličnih antagonizama. Ove teze se moraju uzeti u...


Oružani sukob nije počeo vojnim operacijama, već nizom atentata koje su počinili obični kriminalci koje je SDA uposlila i naoružala, piše u Izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja...

Ako pretpostavimo da su ruske i srpske prestonice ubedljivo najskuplje za život u ovim zemljama, iako Moskva više odudara od proseka Rusije nego Beograd od proseka Srbije, mogli bi...


Izveštaj "Hjuman rajts voča" (HRV), u kojem se navodi da je Izrael prešao granicu i da vrši zločine aparthejda i progona Palestinaca, oštro su odbacili izraelski zvaničnici.


Ostale novosti iz rubrike »