BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Predstavnički dom SAD usvojio budžet za odbranu kojim se predviđaju oštrije sankcije Moskvi

Predstavnički dom SAD usvojio budžet za odbranu kojim se predviđaju oštrije sankcije Moskvi
24.09.2021. god.

Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je budžet za odbranu kojim se predviđaju oštrije sankcije Moskvi. 
Za je glasalo 316 , a protiv 113 kongresmena.

Dokument uključuje, naročito, amandmane na proširenje ograničenja ruskog suverenog duga, na mogućnost uvođenja ličnih sankcija protiv ruskih zvaničnika, kao i na nove mere protiv gasovoda "Severni tok 2".

Budžet za odbranu od oko 780 milijardi dolara sada treba da prođe kroz razmatranje u Senatu i da ga predsednik Džoe Bajden potpiše pre nego što postane zakon.

Juče komisija za propise Predstavničkog doma odobrila zakon koji preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 Rusa umešanih u navodno "kršenje ljudskih prava".

Ograničenja mogu uključivati premijera Mihaila Mišustina, predsedničkog sekretara za štampu Dmitrija Peskova, ministra zdravlja Mihaila Muraška, gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, glavnog urednika RT-a Margaritu Simonjan, generalnog direktora Prvog kanala Konstantina Ernsta i druge .

Dokument je uveden kao dopuna nacrta budžeta za odbranu za fiskalnu 2022. godinu. Moraće da ga odobri Kongres.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Astapkovič/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kineska vojska osudila je SAD i Kanadu zbog slanja svojih ratnih brodova kroz Tajvanski moreuz, nakon što je Peking izveo vojne vežbe na plaži u obližnjoj provinciji, 


Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Američki predsednik Džozef Bajden nominovao je Kristofera Hila za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

"Delovanje protiv organizovanog kriminala je u interesu svih građana Kosova i mi podržavamo kosovsku vladu u očuvanju vladavine prava na celom Kosovu.


Izrael zadržava pravo da napadne Iran u bilo kom trenutku po svom izboru, pod izgovorom da ga spreči u nabavci nuklearnog oružja, rekao je ministar spoljnih poslova Tel Aviva,...


Ostale novosti iz rubrike »