BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

U Kijevu ne isključuju „vraćanje“ Donbasa „vojnim putem“

U Kijevu ne isključuju „vraćanje“ Donbasa „vojnim putem“
19.09.2021. god.

Aleksej Arestovič, savetnik šefa kancelraije ukrajinskog predsednika i portparol ukrajinske delegacije u trilateralnoj kontakt grupi, nije isključio "vraćanje" Donbasa vojnim sredstvima koje ne kontroliše Kijev.


"Ne znamo kada će biti deokupiran (Donbas). Pripremamo se za različite opcije. Strategija leži u političkom i diplomatskom načinu poravnanja. A opcija B nije ona o kojoj je predsednik govorio, a ja je formulišem kao vojni put“, rekao je Arestovič.


On je naveo jedan od scenarija u kojima je, po njegovom mišljenju, moguć "vojni put", na primer, "u slučaju bolesti ruskog rukovodstva".

"I mi tada imamo tri do pet dana da rešimo to pitanje. Možda će ova opcija nekada biti dostupna", naglasio je Arestovič.

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Valeriй Melьnikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kineska vojska osudila je SAD i Kanadu zbog slanja svojih ratnih brodova kroz Tajvanski moreuz, nakon što je Peking izveo vojne vežbe na plaži u obližnjoj provinciji, 


Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Američki predsednik Džozef Bajden nominovao je Kristofera Hila za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

"Delovanje protiv organizovanog kriminala je u interesu svih građana Kosova i mi podržavamo kosovsku vladu u očuvanju vladavine prava na celom Kosovu.


Izrael zadržava pravo da napadne Iran u bilo kom trenutku po svom izboru, pod izgovorom da ga spreči u nabavci nuklearnog oružja, rekao je ministar spoljnih poslova Tel Aviva,...


Ostale novosti iz rubrike »