BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Vučić: Đukanović budućnost svoje zemlje vidi u asimilaciji i nestanku srbskog stanovništva

Vučić: Đukanović budućnost svoje zemlje vidi u asimilaciji i nestanku srbskog stanovništva
17.09.2021. god.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je predsednicima Crne Gore i Hrvatske Milu Đukanoviću i Zoranu Milanoviću da će Srbija nastaviti da se bavi svojom ekonomijom, napretkom i rastom, Srbija neće odgovarati šovinističkim ispadima, pružićemo ruku, ali nas neće primorati da menjamo pobednički put. Vučić se nalazi u poseti Turskoj, gde će u subotu razgovarati sa Redžepom Tajipom Erdoganom, prenosi Tanjug.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je predsedncima Crne Gore i Hrvatske povodom uvreda na račun Srbije i njega lično, da će Srbija nastavljati da im pruža poruku, koliko god oni napadali, ali da Srbija neće dozvoliti da je primoraju da odustane od svog pobedničkog puta.

"Nema nijednu uvredljivu poruku ni za jednog od njih (Đukanovića i Milanovića). Imam samo jednu jasnu i preciznu poruku: Srbija će nastaviti da se bavi svojom ekonomijom i napretkom i rastom i biće sve uspešnija i neće vam Srbija ni na koji način odgovarati šovinistički ili bilo kojim drugim porukama", rekao je Vučić za TV Pink, prenosi Tanjug.

"Vi radite svoj posao, kritikujte, napadajte, činite šta god možete, a mi ćemo da vam pružamo ruku i da želimo najbolje odnose i sa Crnom Gorom i Hrvatskom, ali nas nećete primorati da menjamo svoj pobednički put i da menjamo sve ono što smo dobro uradili da bi naša zmelja konačno mogla da sustigne i prestigne druge", poručio je Vučić.

Vučić je rekao da odlično razume poruke koje su upućene iz Zagreba i da one samo potvrđuju da Srbija nešto odlično radi, kada u regionu moraju toliko pažnje da joj posvete.
 
"Da sam nepismen i da ne razumem jezik, razumeo bih te poruke, svako bi razumeo. Ali, sadržajem nisam fasciniran. To govori - mi nemamo pametnija posla, očigledno da Srbija nešto mnogo dobro radi, kada moramo toliko pažnje da joj posvećujemo", rekao je Vučić.

Rekao je da on i Milo Đukanović budućnost regiona vide drugačije.

"On budućnost svoje zemlje vidi u asimilaciji i nestanku srbskog stanovništva, ja u poštovanju prava svih da budu svoji na svome. Oni bi želeo svoju zemlju da gradi, tako da ne bude Srba, ili da bar u početku nemaju politička prava. Onda da im uzmu crkvu, pa zatim pravo da se nazivaju Srbi", rekao je Vučić.

Kako kaže, u Crnoj Gori su smislili trik za popis, tako što bi napravili poseban odeljak - nacionalnost, da bi, kaže, svi rekli da su Crnogorci, dok bi poseban deo bila - etnička grupa.

"Ne znam kako su pravili distinkciju, zna se ko su pripadnici nacionalnih manjina, a ko etnička grupa. U Crnoj Gori bi da svedu Srbe na etničku grupu ", ukazao je Vučić.

Poručio je da nema ništa lično ni protiv koga u regionu, ali da ima protiv politike čiji je osnov nestanak Srba, uz tobože priču da se suočavaju sa problemima sa Srbijom, kao hegemonom.

"Mogu ponovo da poručim - ništa nas tuđe ne interesuje, osim elementarnih prava na opstanak, život Srba, što mi obezbeđujemo drugima", rekao je Vučić.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ekaterina Štukina/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kineska vojska osudila je SAD i Kanadu zbog slanja svojih ratnih brodova kroz Tajvanski moreuz, nakon što je Peking izveo vojne vežbe na plaži u obližnjoj provinciji, 


Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Američki predsednik Džozef Bajden nominovao je Kristofera Hila za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

"Delovanje protiv organizovanog kriminala je u interesu svih građana Kosova i mi podržavamo kosovsku vladu u očuvanju vladavine prava na celom Kosovu.


Izrael zadržava pravo da napadne Iran u bilo kom trenutku po svom izboru, pod izgovorom da ga spreči u nabavci nuklearnog oružja, rekao je ministar spoljnih poslova Tel Aviva,...


Ostale novosti iz rubrike »