BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Ukrajinski premiejr: Za mene lično dvojno državljanstvo sa zemljom agresorom nije dozvoljeno

Ukrajinski premiejr: Za mene lično dvojno državljanstvo sa zemljom agresorom nije dozvoljeno
15.09.2021. god.

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj podržao je uvođenje dvojnog državljanstva, ali smatra da je s Rusijom takva praksa neprihvatljiva.


"Dvojno državljanstvo je znak civilizovane zemlje. U mnogim civilizovanim zemljama dvojno državljanstvo je norma. Naravno, za mene lično dvojno državljanstvo sa zemljom agresorom nije dozvoljeno.(kako u kijevu nazivaju Rusiju)", rekao je Šmigalj na konferenciji za novinare, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, u inostranstvu živi mnogo Ukrajinaca koji bi mogli da učestvuju u životu i razvoju zemlje.

Prema ustavu Ukrajine, dozvoljeno je jedno državljanstvo. Ranije je Ukrajinski savet za nacionalnu bezbednost i odbranu naložio Vladi da izradi nacrt zakona koji bi rešio pitanje dvojnog državljanstva. Zelenski je sproveo odluku na snagu. Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da Kijev planira da dozvoli drugo državljanstvo, uključujući i sa zemljama EU, ali ne i Rusijom.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Stringer/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kineska vojska osudila je SAD i Kanadu zbog slanja svojih ratnih brodova kroz Tajvanski moreuz, nakon što je Peking izveo vojne vežbe na plaži u obližnjoj provinciji, 


Profesor ustavnog prava Siniša Karan poručio je da je udar na srbskog člana Predsjedništva BiH direktan udar na srbski narod i Republiku Srpsku, a tom inicijativom neustavno uspostavljeni tužioci...

Srbski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da tužioci Tužilaštva BiH nisu trebali čekati stavove Predsjedništva SDA da bi pokretali istrage protiv njega.


Američki predsednik Džozef Bajden nominovao je Kristofera Hila za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, objavljeno je na sajtu Bele kuće.

"Delovanje protiv organizovanog kriminala je u interesu svih građana Kosova i mi podržavamo kosovsku vladu u očuvanju vladavine prava na celom Kosovu.


Izrael zadržava pravo da napadne Iran u bilo kom trenutku po svom izboru, pod izgovorom da ga spreči u nabavci nuklearnog oružja, rekao je ministar spoljnih poslova Tel Aviva,...


Ostale novosti iz rubrike »