BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Ukrajina zna da može da računa na nas“

„Ukrajina zna da može da računa na nas“
21.04.2021. god.

Berlin i Pariz smatraju da je povećanje vojnog prisustva Rusije u blizini ukrajinske granice „pokazivanje mišića“ koje je usmereno na provociranje reakcije, izjavila je ministar odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer.

„Zaista ćemo se pozabaviti tom temom. Ono što nas spaja je činjenica da pažljivo i uz određenu zabrinutost posmatramo istok Ukrajine i povećanje ruskog vojnog prisustva. Takođe smo jednoglasni u proceni da je u pitanju određeno pokazivanje mišića koje je, prema našem stanovištu, usmereno na to da izazove moguću reakciju Ukrajine, ali i zemalja koje je podržavaju“, rekla je ona na konferenciji za štampu sa francuskom koleginicom Florens Parli.
 
Ona je dodala da Nemačka i Francuska takođe nameravaju da koriste bilateralne kanale sa Ukrajinom, navodeći kao primer vojni oblik podrške i druge oblike.

„Ukrajina zna da može da računa na nas. Jednoglasni smo u toj proceni“, dodala je ona.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: twitter.com/florence_parly/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

\"Ne možemo prihvatiti kada se krši međunarodno pravo\"


Pokret Hamas ne isključuje opšti oružani ustanak na palestinskim teritorijama Zapadne obale, rekao je Favzi Barhum, portparol pokreta za RIA Novosti. Prema njegovim rečima, pita


Objava austrijskog kancelara dobila je različit odgovore na internetu. Dok su neki, uključujući sina izraelskog premijera, pozdravili austrijsku osudu palestinskog „terorizma“, drugi su oštro kritikovali Kurcevu objavu.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da je ruski spisak neprijateljskih zemalja još jedan korak ka eskalaciji.


Predstojeći susret američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova predstavlja pokušaj da se bilateralni odnosi Moskve i Vašingtona izvedu na stabilniji i predvidiviji put, izjavio...


Ostale novosti iz rubrike »