eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

„Gasprom“ nije predlagao Ukrajini kupovinu ruskog gasa

„Gasprom“ nije predlagao Ukrajini kupovinu ruskog gasa
25.07.2021. god.

"Gasprom" nije predlagao Ukrajini kupovinu ruskog gasa, već je komentar direktora kompanije Alekseja Milera o isporukama ruskog gasa bio upućen evropskim partnerima, navodi se u saošptenju "Gaspproma".


„Upoznali smo se sa izjavom predsednika uprave `Naftogas Ukrajine` Jurija Vitrenka. Skrećem pažnju da niko Ukrajini nije predlagao da kupuje ruski gas. Komentar predsednika uprave `Gasproma` Alekseja Milera je bio upućen našim partnerima iz država EU, pre svih nemačkim“, navodi se u saopštenju.


Oni su naveli da se radi o količini gasa koje će naručiti kompanije iz EU nakon 2024. godine po novim ugovorima i koje će ići tranzitom preko Ukrajine.


„Zabrinuti smo i zbog dekarbonizacije ekonomije Evropske unije“, zaključuje se u saopštenju.
 
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Poljska energetska kompanija "PGNiG" neće imati pravo veta na sertifikaciju ruskog gasovoda "Severni tok 2", navodi se u saopštenju nemačke regulatorne agncije za energiju "Bundesnecagentur" (BNetzA).


U poslednjih 25 godina u Rusiji je otkriveno desetostruko manje novih rezervi nafte i gasa nego u prethodnih četvrt veka, saopšteno je iz ruskog državnog geološkog holdinga „Rosgeologija“.

"Gasprom" je optužbe o nestašici gasa na evropskim tržištima nazvao apsurdnim. "Isporuke gasa kroz gasovode bile su na istorijskim granicama, a glavni porast je


Budimpešta 27. septembra očekuje dolazak izvršnog direktora "Gasproma" Alekseja Milera radi potpisivanja dugoročnog ugovora o isporuci ruskog gasa Mađarskoj, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto u intervjuu...

Prve količine evrodizela sa biokomponentom otpremljene u Rumuniju


Rusija u potpunosti ispunjava svoje obaveze snabdevanja Evrope gasom, rekla je portparol nemačkog ministarstva energije Suzan Ungrad, odbacujući tvrdnje da Moskva vrši pritisak na EU da ubrza puštanje u...


Ostale novosti iz rubrike »