eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Moskva: „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten, više ništa neće ugroziti završetak tog projekta

Moskva:  „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten, više ništa neće ugroziti završetak tog projekta
23.07.2021. god.

Gasovod „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten. Više ništa neće ugroziti završetak tog projekta budući da je sve u skladu sa međunarodnim normama i odgovara svim kriterijuma ekologije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


„Uprkos pokušajima da se politizuje ceo projekat i da se osujeti njegova realizacija, što je u interesu Zapada, a pre svega SAD, gasovod će uskoro biti pušten“, rekla je Zaharova.

Ona je ocenila da i pored toga što je projekat u skladu sa svim normama međunarodnog prava, gasovod ispunjava sve kriterijume „zelene klimatske karte“ EU.

„Ma koliko čudne bile odluke koje EU donosi i to pod pritiskom SAD, kao što je to bio slučaj nakon nedavnih američko-nemačkih pregovora, one nikako više ne mogu da promene objektivnu realnost da će projekat biti završen“, naglasila je Zaharova.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Gasprom/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Cene gasa na evropskom tržištu fjučersa na otvaranju trgovanja prvi put u istoriji premašile su hiljadu dolara za hiljadu kubnih metara, sledi iz podataka "ICE fjučers". Fjučersi


Britanska vojska uskoro bi mogla rasporediti svoje cisterne za gorivo kako bi popunila veliku logističku prazninu uzrokovanu nedostatkom kamiona i vozača, pri čemu su mnoge benzinske pumpe u određenim...

  "Gasprom" i Mađarska su dogovorili isporuke gasa do kraja 2036. godine, prenose RIA Novosti. Ceremonija potpisivanja održana je u Budimpešti, kojoj su pris


Broj nuklearnih elektrana u Rusiji biće povećan u većini operativnih nuklearnih elektrana u zemlji, izjavio je generalni direktor Državne korporacije za atomsku energiju "Rosatom" Aleksej Lihačov.

Poljska energetska kompanija "PGNiG" neće imati pravo veta na sertifikaciju ruskog gasovoda "Severni tok 2", navodi se u saopštenju nemačke regulatorne agncije za energiju "Bundesnecagentur" (BNetzA).


U poslednjih 25 godina u Rusiji je otkriveno desetostruko manje novih rezervi nafte i gasa nego u prethodnih četvrt veka, saopšteno je iz ruskog državnog geološkog holdinga „Rosgeologija“.


Ostale novosti iz rubrike »