eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Nemački „Uniper“ više neće investirati u projekat „Severni tok 2“

Nemački „Uniper“ više neće investirati u projekat „Severni tok 2“
05.03.2021. god.


Nemački "Uniper" više neće investirati u projekat "Severni tok 2", rekao je njegov šef Andreas Širenbek na internet konferenciji.

Kompanija je postala četvrta od pet evropskih partnera "Gasproma" koja je doela takvu odluku. Do sada samo francuska "Endži" nije donela takvu odluku.

„Ne mogu da potvrdim pomenuti obim ulaganja u projekat, nismo ga komentarisali ni u prošlosti“, dodao je on, prenose RIA Novosti.

Šef kompanije je objasnio da je "Uniper" finansijski investitor, te da on ne postavlja cevovod, iako pažljivo prati njegov završetak.

Prema njegovim rečima, za ovo ne postoje tehničke prepreke.

Širenbek je takođe primetio da kompanija posmatra pregovore između EU i SAD o gasovodu i prilično je optimističan u pogledu buduće odluke.

"Verujemo da će prevladati racionalan pristup, potreban nam je `Severni tok 2` da bismo osigurali nesmetano snabdevanje gasom Evropi. Ovo je komercijalni projekat, završen je 98% i nadamo se da će biti završen", zaključio je šef Unipera.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Dmitriй Lelьčuk/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jazak imuno – voda obogaćena mineralima


Nemačka se zalaže za izgradnju "Severnog toka 2" i želi da razvije trgovinske odnose sa Rusijom, rekla je kancelar Angela Merkel na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Prema

Jermenski parlament ratifikovao je sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije.


Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS) saopštila je da je pokrenula postupak protiv „Gugla“ zbog zloupotrebe njegovog dominantnog položaja na tržištu u uslugama video hostinga.

"Rosatom" će biti izbačen sa liste kandidata za izgradnju nuklearne elektrane Dukovani nakon što su češke vlasti optužile ruske specijalne službe za umešanost u eksploziju u skladištu municije 2014....


  Od 1. januara do 15. aprila 2021. godine, prema preliminarnim podacima, "Gasprom" je povećao proizvodnju gasa za 12% (za 17 milijardi kubnih metara) u odnosu na isti period prošle...


Ostale novosti iz rubrike »