eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Ukrajina i Poljska pozvale Bajdena da spreči izgradnju „Severnog toka 2“

Ukrajina i Poljska pozvale Bajdena da spreči izgradnju „Severnog toka 2“
22.02.2021. god.


Poljski ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau i njegov ukrajinski kolega Dmitrij Kuleba pozvali su američkog predsednika Džoa Bajdena da „okonča“ izgradnju "Severnog toka 2".

Rau i Kuleba su posebno rekli da Rusija "svoje interese u svetu gura snabdevanjem energijom". Prema rečima ministara, Moskvi je „dozvoljeno da ode predaleko“ u sprovođenju projekta.

Naglasili su da će gasovod "ojačati rusku kontrolu nad isporukama gasa Evropi" i, štaviše, "uveriti ukrajinsku javnost da Zapad ne brine ni o sopstvenim principima, ni o sigurnosti i prosperitetu Ukrajine".


„Pozivamo američkog predsednika Džoa Bajdena da upotrebi sva sredstva koja mu stoje na raspolaganju kako bi sprečio završetak projekta“, naveli su ukrajinski i poljski diplomata, prenose RIA Novosti.


Rau i Kuleba su uvereni da je stav Vašingtona „kritično važan u primeni projekta, čak i u pozadini stava Nemačke, koja izražava svoju pomoć“.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jazak imuno – voda obogaćena mineralima


Nemačka se zalaže za izgradnju "Severnog toka 2" i želi da razvije trgovinske odnose sa Rusijom, rekla je kancelar Angela Merkel na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Prema

Jermenski parlament ratifikovao je sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije.


Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS) saopštila je da je pokrenula postupak protiv „Gugla“ zbog zloupotrebe njegovog dominantnog položaja na tržištu u uslugama video hostinga.

"Rosatom" će biti izbačen sa liste kandidata za izgradnju nuklearne elektrane Dukovani nakon što su češke vlasti optužile ruske specijalne službe za umešanost u eksploziju u skladištu municije 2014....


  Od 1. januara do 15. aprila 2021. godine, prema preliminarnim podacima, "Gasprom" je povećao proizvodnju gasa za 12% (za 17 milijardi kubnih metara) u odnosu na isti period prošle...


Ostale novosti iz rubrike »