BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Nemačka političarka pobegla u Rusiju

Nemačka političarka pobegla u Rusiju
08.06.2024. god.
Bivša članica AfD-a Olga Petersen tvrdi da su vlasti u Hamburgu planirale da zaplene njenu decu


Poslanica iz Hamburga Olga Petersen potražila je utočište u Rusiji, izjavivši za Bild da se plaši da će joj nemačka država oduzeti decu zbog njene podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.


Petersen je prošlog meseca napustila Hamburg sa svojom decom, što je izazvalo široko rasprostranjene spekulacije o tome gde se ona nalazi. Nekoliko nedelja pre njenog nestanka, njena stranka – desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) – izbacila ju je iz svoje hamburške frakcije jer je u martu otputovala u Rusiju kao posmatrač izbora i proglasila glasanje „otvorenim, demokratskim i slobodnim“.

Aleksandar Brod, član ruskog predsedničkog saveta za građansko društvo i ljudska prava, izjavio je prošle nedelje za TASS da se Petersen nastanila u Rusiji sa troje od svoje četvoro dece.

Petersen je prekinula ćutanje u petak. „Zaista sam odvela svoju decu iz zemlje“, izjavila je ona za Bild. „Želim da znam da su moja deca bezbedna i da ostaju pod mojom brigom. Bez moje dece, više ne bih videla smisao života.”

Prema Brodovim pričama, socijalni radnici su pokrenuli postupak da troje djece – koja su sva u osnovnoj školi – uzmu na državnu negu. Petersen nije dala dalje detalje o navodnim naporima da se njena deca odvedu, a Bild je doveo u pitanje ove tvrdnje, navodeći da su deca prijavljena socijalnim radnicima za mlade zbog problema u ponašanju.

Izrazi podrške ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini nezakoniti su u Hamburgu, a sud u gradu je prošlog maja osudio čoveka na tri godine zatvora zbog deljenja „proruskih ideja“ i korišćenja simbola „Z“ na njegovom Telegram kanalu.

Iako protiv Petersene nije vođen krivični postupak, bilo kakva zatvorska kazna bi dovela do toga da ona izgubi starateljstvo nad decom. Nemački sudovi takođe mogu oduzeti roditelju prava na starateljstvo ako se smatra da je zlostavljač, nasilan ili nemaran.

Iako je Petersenova izbačena iz frakcije AfD-a u Hamburgu, ona je i dalje član regionalnog parlamenta i pojaviće se na glasačkim listićima kao nezavisna na izborima u okrugu u Hamburgu u nedelju.

„Ostaću član hamburškog parlamenta i ispunjavaću svoje obaveze prema svom najboljem znanju i uverenju“, izjavila je ona za Bild i dodala da će obezbediti bezbednost svoje dece pre nego što odluči da li je „ponovo sposobna za političku akciju“.


Izvor: RT (F)


  • Izvor
  • Tanjug
  • Foto: X / @OlgaPetersenAfD/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Prema izveštajima Der Spiegel-a i Bild-a, ključni auto-putevi bi bili u punoj NATO-ovoj upotrebi u slučaju sukoba sa Rusijom.


Svojom ekonomskom, moralnom i vojnom moći, Novi svet koji gradi svetska većina, uz pomoć naroda Zapadne Evrope i Severne Amerike, uskoro će prinuditi ekipu iz Vašingtona na mir u...

Ruske snage su izvele grupni napad na objekte OSU, uključujući aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti. OSU su gađale Zaporošku oblast i Mariupolj iz VBR-ova. Na Aleksandro-Kalin


Neki od oružja koja su obećana Kijevu tek treba da budu proizvedena, prema novinama

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku je izrazio iznenađenje zbog visokog nivoa podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu među ljudima u Africi.


Vojne metode zapadnog Jerusalima su u suprotnosti sa osnovnim vrednostima bloka, tvrdi predsednik Redžep Tajip Erdogan


Ostale novosti iz rubrike »