BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Vučić će sa Putinom tokom sastanka razgovarati o cenama gasa za Srbiju

Vučić će sa Putinom tokom sastanka razgovarati o cenama gasa za Srbiju
15.10.2021. god.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da planira da razgovara o ceni gasa za Srbiju sa ruskim liderom Vladimirom Putinom tokom sastanka 25. novembra, prenosi TASS.
 
"Neozbiljni ljudi mogu reći da je situacija stabilna. Nadali smo se da će cene gasa na tržištu pasti, ali je očigledno da je naša analiza bila pogrešna, danas je cena 1.200 dolara za 1.000 kubnih metara, a trenutno kupujemo za $ 270, a imamo ugovor do pre kraja godine, zamislite šta će se dogoditi 1. januara“, rekao je Vučić, napominjući da će, po svemu sudeći, zemlja uskoro morati da troši gas iz rezervi u skladišnim objektima.

Prema Vučićevim rečima, Beograd je kao prvi predlog dobio formulu u kojoj bi cena gasa za srpsku stranu dostigla 780-790 dolara za 1.000 kubnih metara.

"Ne možemo to da podnesemo", rekao je on.

Vučič je 10. oktobra, nakon razgovora sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, rekao da je pitao ruskog lidera Vladimira Putina za povoljnu cenu gasa. Prema Vučićevim rečima, uveren je da će ga Srbija dobiti po najpovoljnijoj ceni. Ranije je objavljeno da Srbija razgovara sa Rusijom o održavanju cene gasa na 270 dolara za 1.000 kubnih metara za šest meseci 2022 godine.

Potpredsednik ruske vlade Jurij Borisov je 7. oktobra na sastanku Rusko-srbskog međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju rekao da se nada da će zaključiti dugoročni sporazum o isporuci gasa iz Rusije u Srbiju do krajem godine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Pavel Lьvov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Stručnjnjaci Vojne akademije Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije tokom posete Srbiji održali su časove sa oficirima Vojske Srbije, posebno razmenivši svoja iskustva u borbi protiv militanata, navodi se na...

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev sastao se u Moskvi sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i razgovarao o razvoju bezbednosne saradnje, saopštila je pres-služba Saveta bezbednosti RF....


Širenje NATO-a dalje na istok je crvena linija za Moskvu, a moguće pridruživanje Ukrajine bloku koji predvode SAD je jednostavno neprihvatljivo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Međunarodna kosmička stanica (MKS) bila je prinuđena da prilagodi svoju orbitu kako bi izbegla kosmički otpad zaostao od američke letelice, saopštio je šef ruskog kosmičkog programa. Potencijal


  Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu intervenciju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, u kojoj bi moglo da bude uključeno oko 94.300 vojnika, izjavio je u ukrajinski...


Ostale novosti iz rubrike »